Нов ден - ново 20! От днес се разрешава добавянето

...
Нов ден - ново 20! От днес се разрешава добавянето
Коментари Харесай

От днес: Ще ни слагат скакалци и бръмбари на прах в храната съвсем законно

Нов ден - ново 20! От през днешния ден се позволява прибавянето на инсекти в храните в Европейски Съюз. Вкусно, а?

И не това напълно не е на смешка, законът си е признат и се оказа, че мнозина биха тествали този прийом в храните, тъй като той ще реши някои проблеми в хранително-вкусовата индустрия. Все отново - какъв брой му е да отгледаш насекомо (дали ще има био към момента не знаем), да му приключиш живота или пък да го изчакаш да поживее до старини няколко дни, по-късно да го " кремираш " и да му сложиш останките в някой артикул? Май не е доста мъчно, а пък и тези същества нямат усет. Така съм чувала, пък и публично се водят вкусово неутрални.



Похапването на всевъзможни дребни хвъркати и нехвъркати напълно не е непознато за доста хора по света, дори в някои кухни си участват напълно публично. Но да повторим още веднъж - доста е допустимо да хапнете някое насекомо на прахуляк, поставено в някой артикул без да разберете. За по-сигурно хвърляйте по едно око на написаното на етикета. 

И не бързайте да поглеждате с гадност. Струва си да отбележим, че насекомите, които по принцип одобряваме, че е редно да са си във въздуха или уютно кацнали на стената, в действителност са източник на потребни субстанции - също както пилешкото, говеждото и рибата. Какво като не можете да си извършите нежна пържола от тях?

 жена

Насекомите ще могат да бъдат употребявани замразени, на прахуляк, както и сушени. Но тук идва разумният въпрос - в случай че веганите и бранителите на правата на животните не са съгласни да се употребяват всевъзможни скотски артикули в храната, това значи ли, че ще спят умерено, откакто знаят, че към този момент домашните щурци и ларвите на брашнения бръмбар също ще " лягат под ножа " за хранително-вкусовата индустрия? 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР