Нов, четвърти само за настоящата кампания, сигнал е получен в

...
Нов, четвърти само за настоящата кампания, сигнал е получен в
Коментари Харесай

Нов сигнал до РИК: Лепят агитационни плакати по стълбове

Нов, четвърти единствено за актуалната акция, сигнал е получен в Районната изборна комисия от Септември. Жалбата е подадена от електронната поща на Борислав Малешков, само че не е подписана от него. В текста се твърди, че в град Септември на основната улица на града по стълбовете на уличното осветяване са сложени пропагандни материали на избран претендент за депутат. Твърди, че стълбовете са в режим на общинска благосъстоятелност и желае да се извърши инспекция има ли подписан контракт за възмездно прилагане на посоченото общинско имущество, както изисква Изборният кодекс. Прилага и снимков материал към сигнала, от който се вижда регистрационния номер на автовишката, с която се твърди, че е осъществено слагането на материалите, както и лице, посочено от господин Малешков като Асен Байлов – електротехник, чиновник на община Септември. В сигнала се желае да бъде осъществена инспекция дали има подписан контракт за потреблението на посоченото общинско имущество и вероятно използването на работна мощ на чиновник в общината.

РИК е изпратила в целокупност сигналът на електронния адрес на Община Септември. Изисква от локалната администрация да даде информация дали стълбовете за улично осветяване на основната улица в града са общинска благосъстоятелност и има ли община Септември подписан контракт за възмездното им прилагане с посочения претендент за депутат, като при съществуване на подобен да показват същия на РИК Пазарджик.
Посочената автовишка благосъстоятелност ли е на община Септември и има ли подписан контракт за възмездното й прилагане. В случай, че община Септември разполага с копие от регистрационния ваучър, да даде същия за сведение на РИК- Пазарджик или да бъде осъществена информация в отдел МДТ при община Септември чия благосъстоятелност е.
Заснетото лице от снимковия материал Асен Байлов ли е и същото чиновник ли е на община Септември, има ли подписан цивилен или трудов контракт с него и какво е работното му време.

След приемане на поисканата информация РИК ще вземе решение по проблема.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР