Нов бунт на шивачките от Раковски и Кричим. Над 230

...
Нов бунт на шивачките от Раковски и Кричим. Над 230
Коментари Харесай

Стотици шивачки окупираха сградата на НОИ в Пловдив заради неизплатени заплати

Нов протест на шивачките от Раковски и Кричим. Над 230 чиновници на банкрутиралата австрийска компания „ Тренд Фешън Текстил “, които останаха на улицата без работа и заплати, окупираха през днешния ден Националния застрахователен институт в Пловдив и желаеха помощ от страната.
Шивачките от банкрутиралото дружество се оплакаха, че втори месец нямат връзка с австрийския си шеф и не могат да получат документите си, с цел да стартират нова работа. Не могат и да се записват в Бюрото по труда. Служителите имат да получават по две хонорари. По случая беше сезиран и омбудсманът Мая Манолова.
„ Имаме две заплати да получаваме плюс обезщетение, отпуски и това всичко ще си го търсим. То си е наше. Ние сме работили за тези пари, тъй че няма по какъв начин да ги оставим”, изясни Желязка Тошкова.
„ Трудно е. Разчитам на брачна половинка ми. Имам две деца и е мъчно - имам огромна ученичка, дете в градина. Трудно е. В това състояние, в което ни сложиха, е доста трудно”, оплака се Цветелина Николова.
„ Аз ви предлагам процедурата за преустановяване на правоотношенето поради неплатени суми от работодателя. Така си запазвате правото за оптимално дълго обезщетение от бюрото по труда”, разяснява омбудсманът Мая Манолова, представена от Нова тв.
„ Съставен е акт, който се трансформира в наказателно разпореждане, което е изпратено за връчване на сдружението на оптимално вероятната санкция, планувана в Кодкеса на труда за подобен тип нарушаване от 15 000 лева”, разяснява инж. Атанас Чернаев, шеф на Инспекцията по труда в Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР