Нов апарат ще ускори производството на БЦЖ ваксини у нас.

...
Нов апарат ще ускори производството на БЦЖ ваксини у нас.
Коментари Харесай

Нов апарат улеснява производството на БЦЖ ваксини |

Нов уред ще форсира производството на БЦЖ ваксини у нас. С придобиването на луминометъра Изпълнителната организация по медикаментите ще разполага с по-бърз и по-чувствителен способ за установяване интензивността на БЦЖ имунизацията, което ще разреши навременното освобождение на партиди от препарата, оповестяват от здравното министерство.

Подготовката на тестът и резултатите от изпитването ще бъдат налични в границите на 3-4 дни, вместо досегашните 35 дни, нужни за инкубиране и отчитане на броя жизнеспособни кафези по настоящия типичен способ за определяне интензивността на БЦЖ имунизацията.

Апаратът беше показан на министър Асена Сербезова от изпълнителния шеф на ИАЛ Богдан Кирилов.

В рамките на визитата проф. Сербезова и маг.-фарм. Богдан Кирилов разискаха стартирането на електронния Портал за клинични изпитвания. Порталът е единна точка за подаване на заявки за клинични изпитвания, провеждани на територията на страните членки на Европейски Съюз.

Чрез него ще бъде прекратено многократното подаване на идентична документи, ще се прави единна оценка на клиничните изпитвания, реализирани от страните членки по линия на хармонизирани европейски процедури.

Регламентът планува организацията и Етичната комисия за клинични изпитвания да имат достъп до портала и базата данни на Европейски Съюз, което ще им обезпечи своевременен взор върху всички аспекти на изследванията, които правят оценка, оповестяват от Министерство на здравеопазването.

Сербезова и Кирилов са дискутирали и изменението и допълнението на Наредба № 39 за правилата и условията за Добрата дистрибуторска процедура в случаите, при които търговците на едро с лекарствени артикули ще би трябвало да правят дейностите по инспекция на индикаторите за сигурност и дезактивиране на самостоятелния идентификационен белег на лекарствените артикули. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР