Нов албум и голям концерт промотира в предаването Нощен Хоризонт“

...
Нов албум и голям концерт промотира в предаването Нощен Хоризонт“
Коментари Харесай

Митко Щерев представя Усмивката“ на Диана Експрес“

Нов албум и огромен концерт промотира в предаването „ Нощен Хоризонт “ композиторът Митко Щерев. На 19-и април в София групата „ Диана Експрес “ ще показа диска „ Усмивката “. Заглавието е по едноименната ария на „ Трамвай номер 5 “, написана от Щерев. Сега тя е включена в албума като реге поп кавър. „ Диана Експрес “ приготвя поредност от концерти в страната, като изненадата за почитателите ще бъде присъединяване на симфоничен оркестър.

„ Диана Експрес “ е характерна група за страната ни, тъй като е авторска група – извършва музиката и аранжиментите единствено на един създател “, акцентира Митко Щерев. Според него, с цел да си на върха в поп и рок музиката, би трябвало да можеш да свириш онлайн и да имаш най-малко един златен шлагер.

В „ Нощен Хоризонт “ Щерев разгласи, че за идните концерти е направил оркестрова мелодия за тематиката от кино лентата „ Осъдени души “:

„ Направих я блус със специфична естетика, като гоних стилистиката на Гери Мур “.

„ В поп музиката има един подъл детайл, който важи за всички. Тя се развива динамично, трансформира се на всеки 7 години дружно с поколението и диктува модата. Много малко са щастливите групи, реализатори и композитори, които са устояли на времето от 10, 20, 30, 40 години. Една група, която е предходна границата от 40 години, следващата година ние ще отбележим 45 години на сцена, може да прави албуми, те може да са положителни и да не са положителни. Но тази група не може да заема в пространството такова място, каквото е имала, когато музикантите ѝ са били сред 20- и 30-годишни. Новите албуми на такива групи се вършат поради вярната аудитория. На всеки три години ние би трябвало да вършим нещо сходно, с цел да радваме нашите фенове “, показа Митко Щерев.

По думите му, с цел да написа хубава музика, да рисува хубави картини, да написа хубави стихотворения или романи, „ човек би трябвало да е добър, да обича хората, да е лековерен “.

„ Чувствам се добре, аз не съм от композиторите, които желаят непременно да са номер едно. Работохолиците не са ми симпатични. Животът е толкоз скъп с доста красиви моменти, с цел да съм работохолик “, призна Щерев и добави:

„ Идеята на текста е доста значима. Ако човек написа стихотворение за неща, безконечни, и ги напише ослепително, и някой направи ария по това стихотворение, то тази ария минава през времето без опозиция “.

Според Митко Щерев актуалният български музикант се вписва добре в музикалното пространство и е доста значимо човек да си начертае проект за това по какъв начин да създаде гения си. Той счита, че у нас не съществува същински музикален шоубизнес, тъй като съгласно известна норма подобен може да има в страна, която е с население, не по-малко от 35 млн. души.

За композирането, за поп музиката, за телевизионните формати – чуйте в звуковия файл в изявлението на Виктор Димитров с Митко Щерев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР