Нотингам поднесе една от изненадите в третия кръг на Карабао

...
Нотингам поднесе една от изненадите в третия кръг на Карабао
Коментари Харесай

Нотингам изхвърли Тотнъм на Конте от Карабао къп

Нотингам сервира една от изненадите в третия кръг на Карабао къп и победиха гостуващия Тотнъм с 2:0. Попаденията за играчите на Стив Купър пристигнаха след почивката, когато Ренан Лоди откри в 50-ата минута, а Джеси Лингард добави втори гол единствено седем минути по-късно. Двукратният притежател на КЕШ трябваше да приключи дуела с човек по-малко, откакто Орел Мангала получи втори жълт картон в 75-ата минута, само че съумяха да запазят преднината си.

Форест стартира добре и можеше да получи ранна преднина още преди да са изтекли 10 минути игра, когато една рикоширала топка след опит за удар бе изгледана не изключително заинтригувано от Фрейзър Фостър, който през днешния ден бе на вратата на “шпорите ”, а те се отби в гредата. Малко по-късно Джеси Лингард стреля рисково с глава, само че Фостър избави.

След двайсетина минути игра Тотнъм стартира да наподобява като по-опасния отбор на терена, а Ерик Дайър можеше да изведе лондончани напред след удар с глава след корнер. Минута по-късно и Мат Дохърти бе покрай попадение, само че този път Уейн Хенеси се намеси добре.

Веднага след почивката домакините съумяха да излязат напред в резултата след лишаване в средата на терена на Орел Мангала против Ив Бисума, след което топката бе пратена към Ренан Лоди на лявото крило, той напредна, залъга Мат Дохърт, след което с десния крайник насочи отличен удар в далечния ъгъл на Фостър за 1:0. Няколко минути по-късно Лингард откри чудесно Сам Стъридж в пеналта, само че стражът на гостите този път направи избавяне с крайник.

Вдъхновените домакини стигнаха до второ попадение в 57-ата минута, когато точно Стъридж смъкна добре в наказателното поле след добр центриране на Серж Орие и от близко Джеси Лингард означи първото си попадение за Нотингам за 2:0. Изненадващо съвсем незабавно след попадението Антонио Конте размени Хари Кейн, с цел да му даде отмора.

Домакините можеха да нанесат нов пагубен удар по упоритостите на Тотнъм в 69-ата минута, когато подаване в дълбочина откри бързо напредващия Бранън Джонсън, той преодоля защитник и стреля, само че още веднъж вратарят на “шпорите ” съумя да избави с крайник.

В 74-ата минута Деян Кулишевски, който се появи като запаса, центрира от корнер, който провокира безредие, Хенеси даже събори Ричарлисон, а топката се остреми към голлинията, само че бе изчистена тъкмо преди да влезе. В 75-ата минута Орел Мангала от Нотингам реализира жестоко нарушаване против бразилското острие на гостите и бе изпъден с втори жълт картон.

Ричарлисон съумя да означи попадение за момчетата на Антонио Конте в 80-ата минута, само че незабавно попадението бе анулирано заради засада. В минутите до края отборът на Стив Купър бе добре спретнат в защита и не разреши на своите посетители да доближат до съществени голови положения, като по този метод съумя да направи крачката към идващия кръг на конкуренцията.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР