Нотингам Форест и Челси не успяха да се победят в

...
Нотингам Форест и Челси не успяха да се победят в
Коментари Харесай

Нищо ново: Новогодишни гелета за Тотнъм и Челси

Нотингам Форест и Челси не съумяха да се победят в последния мач от 18 кръг на британската Премиерлийг и завършвайки 1:1.

Първата част от мача бе за гостите от Лондон, които съумяха да поведат в 16-ата минута посредством Рахийм Стърлинг. Кришчън Пулишич центрира топката от левия фланг, тя бе отклонена от Кай Хаверц и се отби от напречната греда на вратата на Дийн Хендерсън, с цел да попадне навръх волето на Стърлинг, който от към 6 метра нямаше проблем да осъществя.

Положението на " Сити Граунд " обаче се промени изцяло при започване на второто полувреме, в което отборът на Нотингам излезе доста въодушевен.

В 55-ата минута Морган Гибс-Уайт уцели напречната греда с мощен удар с десния крайник от границата на наказателното поле.

Така се стигна до един корнер в 63-тата минута, при който топката доближи до бранителя на домакините Серж Орие и той със мощен удар от близка отдалеченост вкара за 1:1.

Равенството разреши на Нотингам да се изкачи на 18-о място в класирането с 14 точки от 17 мача. Челси е на осмо място с 25 точки, само че от 16 мача.

В ранния мач през днешния ден Астън Вила стигна до изненадваща победа над домакина Тотнъм с 2:0.

И двата гола в мача паднаха през второто полувреме. Първо Емилиано Буендия (50`) даде задатък за бирмингамци, а малко по-късно Дъглас Луис (73`) оформи крайния резултат.

Така Астън Вила към този момент има  21 точки, които пращат отбора на 12-ото място в класирането на шампионата. Бирмингамци завоюваха и три от четирите си турнирни мача, откогато Унай Емери ги пое при започване на ноември.

Тотнъм е с 30 точки и заема 5-ата позиция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР