Нося ви документи, подписани от министър Владислав Горанов. Те показват,

...
Нося ви документи, подписани от министър Владислав Горанов. Те показват,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: За 5 години над 700 000 тона боклуци са влезли в България

„ Нося ви документи, подписани от министър Владислав Горанов. Те демонстрират, че от 2014г. до2019г. 736 хиляди тона отпадъци от трети страни са влезнали в България. Също по този начин се внасяни 3 тона болнични боклуци в България ”. Това съобщи ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред " Дарик радио ".
„ Събитието на 2019 година, което ще бъде и на 2020 година и е събитието на бъдещето е водата, чистият въздух, чистата храна и горенето на боклуците в България. Много неща могат да се простят на една власт, само че не мога да проумея по какъв начин е допустимо България да бъде превърната в сметището на света ”, разяснява Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия сподели и документ от министъра на околната среда и водите Нено Димов,който гласи, че 534 компании внасят боклука в България. " Дишаме рак, пием отрова. Ще внесем законова смяна да забраним вкарването на боклуците от трета страна ”, изясни тя. Нинова напомни, че персонално е посетила с. Яворец и е видяла с очите си разпокъсаните бали с отпадъци, в това число болнични, които вложителят желае да промива във водата на селото и да пуска отпадъците в реката.
Нинова разяснява и представянето на Българска социалистическа партия на европейските и на локалните избори: „ Ние сме единствената партия, която усили броят на евродепутатите си. Също по този начин увеличихме общинските си съветници и кметове на локалните избори. " Тя означи, че купеният и корпоративният избор, невалидните бюлетини и подмяната на същинския избор на хората са попречили на левицата да завоюва по-добри резултати на европейските и локални избори. „ Върху нашите претенденти имаше напън и закани, само че те се оправиха. Поздравявам всички, които работеха за тези избори при доста тежки условия ”, съобщи Корнелия Нинова.
Лидерът на социалистите разгласи, че Българска социалистическа партия би трябвало да продължи по пътя, по който е поела - да бъде безапелационна съпротива и чиста и ясна опция, както и промяната в партията да продължи. „ Предстои ни и за пръв път в над 100 годишната ни история директен избор на ръководител. Останалите европейските страни като Франция, Германия, Англия, Испания от дълго време са минали по този метод на избори. В другите страни това докара до готовност в партиите, имам вяра, че и тук ще стане по този начин ”, изясни тя.
„ Искам да продължа смяната в Българска социалистическа партия. Платформата, с която ме избраха бе „ Промяна в Българска социалистическа партия, с цел да променим България ”. Три години вършим доста мъчителна смяна – шумна,публична, с разнообразни отзиви. Искам смяната да стане необратима, тъй като дава отговор на упованията на хората ”, сподели Корнелия Нинова. Тя даде образец с въвеждането на мандатност на народните представители до 3 мандата и до 2 мандата на ръководител на Българска социалистическа партия. „ Тези промени целят обновяване. На локалните избори имахме над 500 претенденти до 35 години. Това не се е случвало до момента в Българска социалистическа партия. Сигурна съм, че и другите систематични партии ще минат по този път. Ще ни последват, само че доста закъсняха. Ние започнахме преди три години, а те занапред ", добави Нинова. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР