Нося добрата новина, че Европейската комисия препоръчва началото на преговорите

...
Нося добрата новина, че Европейската комисия препоръчва началото на преговорите
Коментари Харесай

Могерини: Македония се завърна на правия път


Нося положителната вест, че Европейската комисия предлага началото на договарянията за участие. Върнахте се на правия път. Можете да празнувате половин ден и по-късно да се върнете на работа. Това съобщи висшият представител за външната политика и сигурността на Европейски Съюз Федерика Могерини на взаимна конференция с министър-председателя Зоран Заев.

Могерини акцентира, че постигането е взаимен триумф на държавното управление, Народното събрание, опозицията и всички жители на Македония.

"Този резултат е общ за държавното управление и опозицията и те дружно би трябвало да продължат идващите стъпки и да поемат отговорност за това. Добрите вести, които нося значат и доста работа, която би трябвало да бъде направена, а идващото равнище е използването на промените и на уговорките, поети, както и връщането на доверието на хората в институциите", сподели Могерини и приветства подобряването на съдействието със съседите.

Тя изиска да продължат договарянията с Гърция, с цел да се откри взаимно задоволително решение, изразявайки вяра, че това ще се случи скоро.

Министър-председателят Заев благодари на Могерини от името на жителите на Република Македония.

"Преди 10 месеца направихме огромна стъпка в процеса на интеграция в Европейски Съюз, а Европейски Съюз означи и оцени това", сподели той.

Заев акцентира, че след извършените промени и Договора за добросъседство с България, Македония е на път да позволи и отворения въпрос с Гърция.

Той изиска Европейски Съюз да резервира фокуса си върху Македония и разгласи, че държавното управление продължава нужните промени. Заев чака да получи дата за договаряния през юни тази година. Македонският министър председател акцентира, че интеграцията в Европейски Съюз и НАТО е главен и стратегически приоритет на Скопие и добави, че интеграцията значи икономическо развиване, нови работни места, по-високи заплати, стимулирани младежи и работна мощ, които ще останат в страната. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР