Носителят на Златната топка Карим Бензема отпадна от Световното първенство

...
Носителят на Златната топка Карим Бензема отпадна от Световното първенство
Коментари Харесай

Бензема се контузи, отпадна от състава на Франция за Световното

Носителят на " Златната топка " Карим Бензема отпадна от Световното състезание по футбол с травма на лявото бедро. 34-годишния футболист получи контузията по време на вчерашната подготовка на " петлите " и възобновяване му ще бъде най-малко три седмици, съобщи БНР.

Нападателят на Реал (Мадрид) се бори с проблем в бедрото от октомври и е изиграл по-малко от половин час футбол в последните шест мача на своя клуб. Бензема мина медицински проби, откакто напусна тренировката с травма преди откриващия мач на бранителите на Световната купа против Австралия.

За първи път Бензема взе присъединяване в пълноценна подготовка, откогато тимът на Дидие Дешан се събра във френската си централа в Клерфонтен предишния понеделник. Според разпоредбите на ФИФА Дешан може да повика заместител на контузен състезател до понеделник, в навечерието на първия мач против Австралия.

Контузията на Бензема е огромно главоболие за Дешан, който към този момент се лиши от услугите на полузащитниците Пол Погба и Н`Голо Канте, бранителя Преснел Кимпембе и нападателя Кристофър Нкунку. Бензема, който предишния месец завоюва " Златната топка ", не е играл цялостен мач от 19 октомври.

Той и Рафаел Варан упражняваха настрана от останалата част от състава в четвъртък по време на открита за медиите сесия на стадиона на катарския първенец Ал Садд. Централният бранител на Манчестър Юнайтед Варан не е играл в мач от 22 октомври, когато излезе насълзен против Челси.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР