Носителят на световна титла в мятането на диск Пьотр Малаховски

...
Носителят на световна титла в мятането на диск Пьотр Малаховски
Коментари Харесай

Още световни атлетически звезди потвърдиха участие в Турку

Носителят на международна купа в мятането на диск Пьотр Малаховски (Полша) и изгряващата звезда на Словения Кристиян Чех ще вземат участие на интернационалния атлетически шампионат “Пааво Нурми” в Турку (Финландия) на 11 август.

Малаховски, международен първенец за 2015 година, е повторен олимпийски сребърен медалист в дисциплината, до момента в който 21-годишният Чех показва този сезон, че се оформя като бъдещата звезда на конкуренцията. Европейският първенец за младежи под 23 години от 2019 година Чех два пъти усъвършенства националния връх на Словения през 2020 година - първо реализира 66,29 м на 7 юни и на 23 юни 68,75 м.

Андриус Гудзиус от Литва, международен първенец за 2017 година и европейски първенец за 2018 година, също ще бъде в бранша. 29-годишният спортист има 68,68 м през този сезон.

Към това трио ще се причисли и настоящият международен първенец от Доха Даниел Стол. Шведът е прочут в Турку - майка му е родена и израснала във финландския град, а баба му към момента живее там.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР