Носителят на Суперкупата на България Нефтохимик 2010 Така, по пътя

...
Носителят на Суперкупата на България Нефтохимик 2010 Така, по пътя
Коментари Харесай

Николай Желязков: Хебър е фаворит в мача

Носителят на Суперкупата на България Нефтохимик 2010

Така, по пътя си към трофея, Нефтохимик ще би трябвало да срещне с главния си противник в последните години - Хебър Пазарджик, които по-рано денем се постановиха с 3:0 над Дея Волей Бургас.

Финалът е в понеделник от 19:00 часа. Това е трети край за Купата сред двата отбора, откакто те се срещнаха през 2019 и 2020 година.

"Във втория гейм имахме своите шансове. Може би те се отпуснаха за миг след елементарно извоювания първи гейм, ние вървяхме равностойно до 17-а и 18-а точки, само че по-късно, с помощта на прекрасен начален удар и добра построен блок, те се върнаха и завоюваха. По-добрият тим победи закономерно. Трябва да обърнем на нашето посрещане и да работим върху това, с цел да може нашият разпределител да прави работата си. Общата ни оценка за представянето ни тук на Финалите за Купата е добра ", сподели Александър Симеонов, капитан на Пирин Разлог.

"Смятам, че днешната среща беше мнoго друга от вчерашната. Противникът не беше толкоз "дразнител " като Монтана. От една страна, това е добре, от друга - не. Позитивното от днешната среща е, че успяхме да запазим силите на някои състезатели. Не съм удовлетворен от равнището на централизация след първия гейм. Очаквахме срещата да завърши пртоколно, а това е рисково. Доволен съм то включването на хора от пейката - Телкийски, Трифонов, Лапков, всички. Изпълнихме си задачата да играем край против Хебър. Те имат състезатели на международно равнище, огромна класа във всички елементи; момчета, които са играли доста финали. Това е тимът любимец, няма по какъв начин да не е по този начин. Надявам се да създадем мач, в който да дадем най-хубавото от себе си, и по този начин да имаме шансове освен това да се случи ", разяснява старши треньорът на Нефтохимик 2010 Николай Желязков.

"В общи линии, предвид на това, че много хора от Пирин ги нямаше на терена, те направиха това, което могат по отношение на създалата се обстановка. Поздравления за тях! Хубаво е, че доближаваме до още един край, ще забележим какво следва от тук нататък. Винаги е хубаво да играеш край пред родна аудитория. Всеки край е нещо особено! Никога не знаеш какво ще се случи. Дали излизаш като любимец или като губещ, финалът е край, постоянно е забавен. Познаваме се добре с Хебър, успяхме да се разминем един път. Надявам се да стане забавен мач на следващия ден, да забележим прекрасен волейбол от двете страни и по-добрият да завоюва ", добави волейболистът на домакините Николай Учиков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР