Носителят на шест титли от Големия шлем в тениса Борис

...
Носителят на шест титли от Големия шлем в тениса Борис
Коментари Харесай

Борис Бекер: Медведев може да е опасен за Джокович в Мелбърн

Носителят на шест трофеи от Големия шлем в тениса Борис Бекер счита, че Новак Джокович мъчно може да има конкуренция на Australian Open, в случай че е във форма. Според него с изключение на Рафаел Надал заплаха за шампионските желания на сърбина носи и Данийл Медведев.

Германецът приказва и за българите Григор Димитров и Александър Лазаров в изявление на " Евроспорт ", предоставено на " Дневник ".

Въпросите в изявлението са на " Евроспорт ".

Миналата година Новак Джокович победи безапелационно Рафаел Надал във финала. Смятате ли, че тази година възможностите на испанеца за трофея са по-големи?

- Шансовете му са доста положителни. Миналият сезон приключи доста мощно за него с купите от US Open и купа " Дейвис ", а при започване на тази година се показа доста добре и в " АТП къп ". Когато Джокович е във форма, е доста мъчно да бъде надвит в Мелбърн, само че съгласно мен Надал се подрежда незабавно след него във връзка с любимците за купата.

Защо Джокович се показва най-добре точно в Australian Open?

- Според мен му харесва да стартира годината в Австралия. Ако имаш хубави мемоари от някой шампионат, постоянно се чувстваш по-уверен, когато се завърнеш след време. Мисля, че Джокович си почива качествено по време на зимната пауза и това му оказва помощ да стартира годината пресен и концентриран. Седемте му трофеи в Мелбърн са блестящо доказателство за това. Той е наясно, че в случай че покаже най-хубавото от себе си, никой не може да го победи на Australian Open. Това, от една страна, прави него по-спокоен, а от друга - слага в допълнение напрежение върху противниците му.

 Новак Джокович
© Reuters

Новак Джокович

Кой с изключение на Надал би могъл да заплаши Джокович?

- Данийл Медведев би могъл да бъде рисков. Той е доста образован и надарен състезател, а на US Open видяхме, че твърдата настилка е добра за него. (Стефанос) Циципас и (Ник) Кириос също са в добра форма и биха имали своите шансове.

Григор Димитров влезе във форма от US Open насам. Докъде съгласно вас може да стигне той в Мелбърн?

- На Григор доста му харесва да играе в Мелбърн. Спомням си ясно полуфинала му против Надал преди три години – това беше един от най-хубавите мачове, които в миналото съм коментирал. Димитров е измежду най-талантливите играчи в света. Ако е във форма и е съсредоточен, е доста мъчно да го победиш. Смятам, че Григор заслужава да бъде по-нагоре в ранглистата.

На " АТП къп " 22-годишният Александър Лазаров остави положителни усещания. Смятате ли, че е кадърен да реализира триумфите на Григор Димитров?

- Възможно е, само че няма да е по никакъв начин елементарно. Григор съумя да реализира огромни неща в кариерата си – купата от финалите на АТП, три полуфинала на Големия шлем, номер 3 в ранглистата... Лазаров е надарен, само че летвата пред него е висока и го чака доста работа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР