Носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” и шесткратен

...
Носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” и шесткратен
Коментари Харесай

Нов загубен сет, но Федерер е на 1/4-финал с историческо постижение

Носителят на рекордните 20 трофеи от “Големия шлем” и шесткратен първенец в Мелбърн Роджър Федерер се класира на 1/4-финалите на Откритото състезание на Австралия. 38-годишният швейцарец, подложен под №3 в схемата, надви над унгареца Мартон Фучович с 4:6, 6:1, 6:2, 6:2. За място на 1/2-финалите ветеранът ще спори с американеца Тенис Сандгрен, който по-рано през днешния ден надделя в читири сета италианеца Фабио Фонини. Федерер до момента в никакъв случай не се е изправял против този противник.

С успеха си през днешния ден Федерер стана първият тенисист с 15 класирания на 1/4-финалите на Australian Open. Швейцарецът към този момент има 57 класирания на 1/4-финалите в шампионатите от “Големия шлем”.

Както и в трагичния си петсетов мач с австралиеца Джон Милман в третия кръг, в този момент Федерер загуби първия сет с 4:6 и против правещия мощен шампионат Фучович. Този път обаче не се стигна до нов петсетов трилър, защото Федерер съумя релативно елементарно да обърне развоя на срещата в своя изгода.

В първата част и двамата тенисисти печелеха с лекост геймовете, в които притежаваха началния удар. Така се стигна до седмия гейм, в който сервиращият Федерер загуби първите три точки. Швейцарецът въпреки всичко се пребори за 30:40, само че в последна сметка не съумя да избегне пробива, който бе вкоренен от унгареца - 5:3. Фучович затвори първата част с 6:4., само че по-късно нещата не се развиха по усета на унгареца.

Във втория сет Федерер поведе с 3:0, а след това направи нов пробив за 5:1 и небрежно изравни резултата в сетовете. По сходен метод се разви и третата част, в която Федерер осъществя два следващи пробива за задатък от 4:0. Заемащият 67-о място в ранглистата на ATP Фучович съумя да върне единия пробив - за 2:4, само че незабавно по-късно отново загуби подаването си и това разреши на шесткратният първенец в Мелбърн да затвори третата част с 6:2.

Федерер направи ранен пробив и в четвъртия сет, повеждайки с 2:0 в резултата. Малко по-късно Федерер проби още веднъж за 5:2, а след това постави точка на разногласието благодарение на личния си сервис, като осъществя третия си мачбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР