Носителят на Оскар композитор Хауърд Шор е създател музика за

...
Носителят на Оскар композитор Хауърд Шор е създател музика за
Коментари Харесай

Композиторът на „Властелинът на пръстените“: Музиката се ражда от мечтите ми

Носителят на " Оскар " композитор Хауърд Шор е основател музика за знакови шлагери от " Мълчанието на агнетата " до " Властелинът на пръстените " . Той споделя, че музиката се ражда от фантазиите му.

" Обичам да скалъпвам ", споделя Шор пред Агенция Франс Прес. " Обичам да чета романа, пиесата или сюжета, а по-късно бленувам и изпадам в положение на импровизационна асоциация със света на кино лентата ".

" Оттам идва и музиката - от мечтанията по историята ", сподели той.

76-годишният Шор участва на филмовия фестивал в Кан в понеделник в границите на годишното честване на композиторите. Асоциацията на френските композитори Sacem приканва Кан да " даде на музиката полагащото ѝ се място " и да връчи премия за кино музика. Според френското и американското законодателство композиторите публично са " съавтори " на всеки филм, дружно с режисьора и сценариста, съобщи пред Агенция Франс Прес Сесил Рап-Вебер, изпълнителен шеф на Sacem.

" Ясно е, с доста малко изключения, че в случай че извадите музиката от един филм, бързо ще видите, че нещо липсва ", сподели тя. " Тя е един от незаменимите детайли, които пораждат страсти и носят посланието на историята ", добави тя.

Шор приветства всяко изпитание за признание на работата на филмовите композитори , които съгласно него играят решаваща роля в " поддържането на връзката сред публиката и описа ".

Той е притежател на три Оскара за работата си с Питър Джаксън по трилогиите " Властелинът на пръстените " и " Хобит ".
" Питър беше в студиото всеки ден. Беше страховит помощник ", спомня си Шор.
Работил е постоянно и с Мартин Скорсезе (включително по " От другата страна " и " Авиаторът " ) и други холивудски величия като Дейвид Финчър (за " Седем " и " Играта " ).

Но най-дългата му връзка е с канадския режисьор Дейвид Кроненбърг още от ранните филми като " Мухата ".
" С Дейвид сме съвсем като братя, израснали сме в един и същи квартал ", споделя Шор. " Той е доста несъзнателен, в никакъв случай не гледа обратно. В 16-те кино лентата, които сме създали дружно, сме пробвали доста разнообразни неща ".

Шор стартира кариерата си като джаз музикант, а по-късно работи по първите анархични епизоди на телевизионното шоу " Saturday Night Live ". Това, което го притегля към работата в киното, е опцията да се заиграе с технологиите - " всички микрофони и звучност ".

" Започнах в театъра. Това беше чудесна подготвителна база ", споделя той. " Но от този момент съм опитал съвсем всичко, което може да се опита във връзка с потреблението на музика. "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР