Носителят на Купата на България продължава гонитбата с Лудогорец и

...
Носителят на Купата на България продължава гонитбата с Лудогорец и
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Пирин - ЦСКА 0:1, неочакван герой

Носителят на Купата на България продължава гонитбата с Лудогорец и след провалянето в директния им конфликт не може да си разреши неверни стъпки, защото ще изостане още повече от първенеца в подреждането на родната .
За " армейците " следва посещение в Благоевград на предпоследния в класирането Пирин, в който има редица някогашни футболисти на " алените ". Двубоят от 18-ия кръг стартира в 16:45 часа и ще можете да го следите .

СЪСТАВИ
Пирин (Благоевград): Хенгелман, Дюлгеров, Станоев, Бодуров, Манолев, Занев, Дяков, Брахими, Попев, Карачанаков, Костов
ЦСКА: Бусато, Вион, Матей, Метс, Мазику, Жеферсон, Мухар, Кери, Йомов, Баи, Кайседо
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
В 57-ата минута домакините можеха да изненадат своя конкурент. Станислав Манолев центрира от ъглов удар и откри Николай Бодуров, който стреля с глава, само че изстрелът му мина около страничния дирек.
В 66-ата минута пристигна и седмият удар на ЦСКА за мач, като той бе и най-хубавата обстановка за гол за " алените ". Жеферсон направи извънредно центриране в наказателното поле, само че там не бе Кайседо, а Йомов, който от близко не съумя да насочи топката в мрежата.
70` - 0:1! Голът за гостите падна. Мухар бе открит на границата на наказателното поле, задържа чудесно топката сред трима противникови бранители, влезе в наказателното поле, настрои си топката на десния кръг и стреля в близкия ъгъл, като остави Хенгелман беззащитен.
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
В 8-ата минута стражът Хенгелман направи доста груба неточност, като излезе неразчетено да пресреща Йоан Баи. Атакуващият футболист на ЦСКА обаче не съумя да трансферира вратаря и стреля доста неопределено с по-слабия си ляв крайник. Гостите дадоха отговор с нелоши опити на контраофанзива, само че завършекът и в двата случая не бе добър.
10-ина минути по-късно Греъм Кери опита удар от далечна отдалеченост с едно допиране, а вратарят не съумя да улови и трябваше да избие вдясно от себе си. Така топката се озова в Баи, който я върна към Хенгелман, само че стражът отново се оправи.
В 41-ата минута Баи замени две дойни подавания с Брадли Мазику и получи топката в наказателното поле, като опита изстрел от дребен ъгъл при двама противникови бранители на шпагат против него. Опитът му мина около вратата на Хенгелман.
ПРЕДИ ДВУБОЯ
Футболистите на Стойчо Младенов се завърнаха на победния път в шампионата след провалянето от Лудогорец, като надвиха с 2:0 над Локомотив (София). Сега за тях следва нов на хартия по-лек конфликт - против предпоследния в класирането - Пирин, който има едвам 12 точки от 17 мача ( " армейците " са с 32 пункта от 14 срещи).
След неявяване от 3 години от елита на България, Пирин се завърна през този сезон с огромни очаквания. Представянето на " орлетата " обаче е повече от незадоволително и това докара до съгласно мнозина просрочен ход - раздялата със старши треньора Уорън Фийни.
Това ще е и първата среща за Пирин след раздялата с него. В предишния дуел сред тези два отбора от сезона ЦСКА завоюва мъчно с минималното 1:0, когато Жорди Кайседо означи гол, само че и пропусна дузпа. Еквадорецът е с 9 попадения в Първа лига - толкоз има и Пиерос Сотириу от Лудогорец.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР