Носителят на Купата на България - Левски, стартира защитата на

...
Носителят на Купата на България - Левски, стартира защитата на
Коментари Харесай

Левски започва защитата на националния трофей от Сандански

Носителят на Купата на България - Левски, започва отбраната на завоюваното през май национално отличие. Селекцията на Станимир Стоилов гостува на Вихрен (Сандански) в дуел от 1/16-финалите на конкуренцията.

За " сините " този мач е от извънредно значение, предвид на обстоятелството, че столичани се намират в серия от 7 следващи срещи без победа. В последния си дуел Левски отстъпи на Славия, а преди този момент направи 5 следващи равенства. Последният триумф за момчетата на Мъри пристигна на 8 октомври против Ботев (Пловдив).
 Битка за власт или битка за напредък?
Битка за власт или битка за напредък?

От разединението в Левски няма да има краен победител

Левски отпътува с група от едвам 16 футболисти за Сандански, а много основни играчи няма да са на линия, защото са или с националните си тимове, или са контузени. Положението в клуба също не е розово и в последните седмици се породи напрежение. Заговори се за недоразумение сред Стоилов и притежателя Наско Сираков, като по-късно и двамата трябваше да отхвърлят тази информация.

Вихрен имат и историята зад тила си, откакто през 2008-а година към този момент са побеждавали " сините " на собствен терен. Това се случва в дуел от " А " група, когато прецизен от дузпа е Масена Моке. За Левски дузпа изпуска Георги Иванов-Гонзо, а това е началото на края за треньорската кариера на Вили Вуцов при вековниците.
 Лудогорец победи Розова котловина с 2:0
Лудогорец се поизмъчи, само че победи Розова котловина и продължава напред за Купата на България

" Орлите " чакат Левски или Вихрен на 1/8-финалите

Домакините са благосъстоятелност на предприемача Коко Динев, а в тима има много познати имена за родния футбол. Най-открояващото се е това на ветерана Йордан Минев. Бившият състезател на Лудогорец и ЦСКА играе паралелно със своя наследник Алекс. Атаката води здравенякът Петко Петков, а с задоволително опит още са Валери Георгиев, Руслан Иванов и Сибил Карагьозов.

В общата статистика левскарите имат 6 победи в 8 мача, 1 среща е завършвала наедно, а една с триумф за Вихрен.
 Станимир Стоилов: Когато си печален, не можеш да претендираш, че си благополучен
Станимир Стоилов: Когато си печален, не можеш да претендираш, че си благополучен

" Трябва да се изчистят всички недоразумения "

Главен арбитър на срещата е Ивайло Ненков, с помощници Красимир Миланов и Георги Величков. Четвърти рефер е Димитър Буров.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР