Носителят на големия кристален глобус в Световната купа по ски-алпийски

...
Носителят на големия кристален глобус в Световната купа по ски-алпийски
Коментари Харесай

Одермат с 4-та победа за сезона в Световната купа по ски

Носителят на огромния бистър глобус в Световната купа по ски-алпийски дисциплини Марко Одермат завоюва своята 4-та победа от началото на сезона, откакто победи във втория великански слалом в Алта Бадия (Италия). За швейцарецът това е втори триумф на „ Гран Риза “ след неговия успех във втория великански слалом преди 12 месеца.

Одермат бе най-бърз в първия манш по-рано през днешния ден, след който той имаше задатък от цели 0.60 секунди по отношение на норвежеца Хенрик Кристоферсен. Във вторто втурване Принца на викингите бе по-бърз от Одермат, само че със единствено 0.40 и по този начин на финала разликата сред двамата бе 0.20 в интерес на швейцареца.

Така той стигна до 4-я си успех за сезона пред Кристоферсен и словенецът Жан Кранец, който във втория манш съумя да изпревари Лойк Меяр в борбата за последното място на почетната стълбичка. Петицата в края на четвъртия великански слалом за сезона добави германецът Александър Шмид.

Победителят от вчерашния първи великански слалом в Алта Бадия Лукас Бротен от Норвегия отпадна още в първия манш на днешното съревнование след неточност малко преди средата на трасето.

В генералното класиране за Световната купа отпред със 796 точки е Одермат, следван от Александър Омод Килде с 525 и Бротен с 315. За разлика от през вчерашния ден през днешния ден Килде избра да не започва в Алта Бадия.

В борбата за дребния бистър глобус с три победи и едно трето място водач още веднъж е Одермат, който има общо актив от 360 точки. Втори с 265 е Кристоферсен, а трети с 245 е Кранец.

Сезонът в Световната купа продължава в четвъртък с нощния слалом в Мадона ди Кампильо (Италия), в който присъединяване съвсем несъмнено ще вземат и двамата българи Алберт Попов и Камен Златков. Следващият великански слалом ще бъде на 7 януари в Аделбоден (Швейцария).

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР