Носителят на ФА Къп през миналата кампания – Ливърпул, срази

...
Носителят на ФА Къп през миналата кампания – Ливърпул, срази
Коментари Харесай

Луда феерия за старт! Ливърпул срази Ман Сити и вдигна първия трофей за сезона

Носителят на ФА Къп през предходната акция – Ливърпул, съкруши с 3:1 първенеца на Англия – Манчестър Сити, и съумя да вдигне трофея на Къмюнити шийлд за пръв път от 2006-а година насам. Двата тима изиграха прословут мач на „ Кинг Пауър Стейдиъм “ в Лестър и за първи път „ алените “ завоюваха този трофей под управлението на Юрген Клоп, като германецът към този момент няма купа, която да не е печелил, до момента в който е управител на мърсисайдци.

Ливърпул на два пъти повеждаше в резултата за Суперкупата на Англия, като първо Трент Александър-Арнолд откри резултата в 21-ата минута, само че Хулиан Алварес изравни резултата в 70-ата. Така се стигна до 83-ата, когато Мохамед Салах от дузпа още веднъж поведе Ливърпул напред, а в добавеното време на срещата Дарвин Нунес осъществя третия гол за своя тим.

Цял мач за „ жителите “ игра огромната звезда Ерлинг Халанд, който не показва нищо съществено за своя нов тим, а през втората част в игра влезе Дарвин Нунес за „ алените “ и на процедура неговото допиране с глава спомогна за дузпата на мърсисайдци, както и третият гол.

Двата тима започнаха в ужасно движение срещата, а в първияте три минути два удара на играчи на Ливърпул бяха блокирани от бранители на Сити. Мохамед Салах получи диагонален пас в третата и овладя. Той отстрани един на един Кансело и шутира с левия крайник, само че топката спря във външната страна на мрежата на вратата, защитавана от Едерсон.

Ман Сити отговори с рисков и насрещен удар от Кевин Де Бройне, само че Жоел Матип постави крайник на пътя на топката и тя отиде в корнер. След него Нейтън Аке игра с глава, само че стреля неопределено. В 14-ата минута Александър-Арнол достави центриране към самотния вляво на наказателното поле на Сити - Робъртсън. Шотландецът стреля с глава от дребен ъгъл, само че настрана от вратата на бразилеца Едерсон.

След 21 минути игра символичните домакини откриха резултата. Луис Диас получи топката вляво и даде обратно за Тиаго Алкантара. Той видя вдясно Мохамед Салах, който овладя и върна за Трент. Десният бек на Ливърпул насочи удар, топката се отби леко в главата на Аке и промени траекторията си, след което влетя във вратата на "гражданите " - 1:0.

Четири по-късно Риад Марез изведе Де Бройне, който потегли с топката в наказателното поле на "червените " и шутира от дребен ъгъл, само че настрана от вратата на Адриан. В 34-ата минута Трент беше излязал напред, а Сити открадна топката и осъществя офанзива през неговата зона. Бернардо Силва откри Ерлин Халанд, който шутирас левия крайник, а Адриан Спаси. Последва ново центриране на Силва към Халанд, само че норвежецът опита да отиграе с крайник, вместо с глава, и сбърка в този случай.

След записания гол Сити стартира да владее по-сериозно топката, като отборът опитваше да предлага разнообразност в офанзива при крилата си. Със старта на втората част се видя дълъг, диагонален пас от Родри към Марез. Алжиренцът отстрани с игра Робъртсън и шутира с левия крайник едва, с цел да може да се види интервенция от Адриан Сан Мигел.

В 58-ата минута Гуардиола смени Марез и Грийлиш, а на тяхно място влязоха Фил Фоудън и Хулиан Алварес. В същия миг Юрген Клоп вкара в игра Дарвин Нунес, който размени Роберто Фирмно в нападението на "червените ". В 64-ата минута се видя чудесно състояние пред Дарвин Нунес, който получи пас зад тила на Сити от Хендерсън. Той излезе очи в очи против Едерсон и стреля, а бразилецът с глава отрази удара на уругваеца.

Двадесет минути преди края Сити осъществя попадение във вратата на Ливърпул. Де Броне откри Фил Фодън, който шутира, а Адриан отби. В следствие испанецът възвърне контрола си върху топката, поставяйки двете си ръце върху нея, само че Фодън я отмъкна с крайници си, с цел да може Алварес да я довкара. След обстановката последва преразглеждане посредством ВАР. След него пък реферите решиха, че няма фаул против стража на мърсисайдци и голът беше зачетен - 1:1.

Десет минути преди края Дарвин Нунес стреля с глава след центриране, а топката срещна ръката на Рубен Диаш. Реферът Крейг Поусън пък отиде да огледа мониторите на ВАР, въпреки ясно да се видя, че португалецът играе с ръка в действително време още. В последна сметка наказателният удар беше даден, а зад топката застана Мохамед Салах. Египтянинът стреля мощно в долния ляв ъгъл на Едерсон. Бразилецът се хвърли там, само че ударът беше прекомерно първокласен, с цел да се намеси стража - 2:1 за Ливърпул.

Три преди края Милнър пласира отлично центриране към Дарвин Нунес. Уругваецът се извиси и стреля с глава, само че за негов малшанс топката отиде край вратата на Едерсон. В добавеното време на срещата Дарвин Нунес вкара първия си гол в формален мач за Ливърпул. Андрю Робъртсън получи центриране вляво на наказателното поле и видя Дарвин Нунес. Уругваецът нападна топката с глава и я прати за трети път във вратата на Едерсон - 3:1.

Малко по-късно Халанд направи колосален пропуск, откакто от няколко метра при лежащ Адриан след удар нацели напречната греда на "червените ".

FT / ЛИВЪРПУЛ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 3:1

1:0 Трент Александър-Арнолд (21)

1:1 Хулиан Алварес (70)

2:1 Мохамед Салах (83-дузпа)

3:1 Дарвин Нунес (90+)

Рефер: Крейг Поусън

Стадион: "Кинг Пауър Стейдиъм " (Лестър)

Стартови сформира:

Ливърпул: Адриан – Трент Александър-Арнолд, Жоел Матип, Върджил Ван Дайк, Андрю Робъртсън – Фабиньо, Джордан Хендерсън, Тиаго – Луис Диас, Мохамед Салах, Роберто Фирмино

Мениджър: Юрген Клоп

Our line-up for today’s meeting with
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР