Носителят на четири от титлите в тежката категория в бокса

...
Носителят на четири от титлите в тежката категория в бокса
Коментари Харесай

Джошуа иска да стане абсолютен световен шампион в бокса през 2020 г.

Носителят на четири от купите в тежката категория в бокса Антъни Джошуа е отправил взор към званието безспорен международен първенец още следващата година. Британецът съобщи, че желае да сплоти поясите, като се изправи против Тайсън Фюри или Дионтей Уайлдър.

Двамата ще се бият през февруари в реванш за купата на Световния боксов съвет (WBC). В първия мач Уайлдър отбрани пояса си след противоречиво тъждество.

" Усещам, че пътят ми е като " Властелинът на пръстените ". Да вземем последния пръстен и да сътворим история. Това би трябвало да се случи през 2020 година Ако тези момчета желаят да сътворят история, би трябвало да се бият с мен, изключително Уайлдър, който държи последния пояс ", сподели Джошуа, представен от Би Би Си.

Преди седмица Джошуа си върна купите, откакто надви в реванша против Анди Руис. Този път американецът от мексикански генезис, който през юни реализира сензационна победа против британеца, не можа да се опълчи и загуби след съдийско решение.

Джошуа изрази убеденост, като добави, че е подготвен в идващия си мач да отбрани някоя от купите за Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова организация (WBO).

Претенденти за двата пояса са надлежно Кубрат Пулев и Александър Усик, като среща сред двете федерации ще дефинира против кого ще се бие 30-годишният британец.

Фотогалерия: Завръщането на Антъни Джошуа на трона на международния бокс >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР