Носителят на бронзов европейски медал по джудо в категория до

...
Носителят на бронзов европейски медал по джудо в категория до
Коментари Харесай

Ивайло Иванов пред Sportal.bg: Трябва да сме максимално убедителни, за да не позволяваме да ни режат

Носителят на бронзов европейски орден по джудо в категория до 81 кг от 2016 година и един от водещите състезатели в света в тази категория Ивайло Иванов ще открие 2018-а с присъединяване на Европейската отворена купа за мъже в София, която ще се организира в зала “Универсиада” през уикенда. Талантът от Монтана обаче ще започва годината в по-горната категория - до 90 кг. Иванов даде особено изявление за Sportal.bg след откритата третировка на родните национали през днешния ден.

- Иво, началото на годината ще е малко изненадващо - започваш в по-горна категория на Европейската отворена купа в София.
- Да, предходната година също направихме 1-2 надпревари до 90 кг, не се показах доста добре. В лигите също играя в тази категория. Целта е да се обиграем оптимално доста и на най-важните надпревари, значимите за точки за олимпийските игри, да сме в нашите си категории.
 Националите по джудо преди Европейската отворена купа в София @@@
- Треньорът ти Атанас Герчев сподели, че точно желанието да те запази преди Гранд шлем на Париж е главната причина този уикенд да участваш в по-горна категория.
- Аз се боря на 81 кг от 2010 година Всяка седмица събаряне на килограми си е тормоз за организма. Колкото и да сме привикнали, колкото и да сме експерти, това си е събаряне и качване на килограми. Понатрупахме опит и гледаме по оптимален метод да се пазим, тъй като всяко събаряне на килограми е причина за травми, тъй като организмът отслабва. Гледаме да се пазим оптимално и да сме на 100 % там, където е най-важно.

- Пред родна аудитория множеството хора несъмнено ще чакат от теб място измежду медалистите. Ти защо смяташ, че си подготвен?
- Честно казано, мисля, че даже мога и да стана първенец. Не е невероятно. Аз се боря с тези момчета по надпревари и по лагери и не мисля, че им правя отстъпка с нещо. Малко по-тежки и по-здрави са като горна категория, само че мисля, че мога да ги победя.
 Националите по джудо преди Европейската отворена купа в София @@@
- Как мина подготвителният интервал - имаше ли контузии или някакви здравословни проблеми?
- Всичко мина добре, не съм имал контузии. В последните години треньорът ни резервира здрави, нека да продължим по този начин и отсега нататък - това е една от главите му цели, тъй като всяка травма те връща доста обратно. Ние сме малко и неговата цел е да ни пази, тъй като колкото по-здрави сме, толкоз по-силно се представяме и вървим напред.

- В края на предходната година стана татко на момченце - ще забележим ли брачната половинка ти и детето ти в залата или по-скоро ще си останат у дома?
- Може би брачната половинка ми ще пристигна в залата, само че сега с тези грипове се тормозим дребният да не се болести, тъй че той най-вероятно ще си остане у дома.
 Националите по джудо преди Европейската отворена купа в София @@@
- Тази година е много значима за джудистите - стартира събирането на точки за Олимпиадата в Токио. Предполагам, че това е една от главните ти цели, откакто малко не ти доближи за орден в Рио?
- Да, след Европейското стартират да се натрупат точки. Разбрах, че даже са понижили квотите на 18. Ние не сме спирали да се готвим и ще гоним нашите върхове - да се представяме почтено за себе си и за България.
 Джудистите се завърнаха със сребърен орден от Европейското във Варшава @@@
- Тази година следва Европейско и Световно. На миналогодишните издания на Европейското потърси повода за непопадането ти измежду медалистите в себе си, само че на Световното като чели беше съществено ощетен от съдиите. Сега с какви очаквания гледаш към тези надпревари?
- Ние постоянно сме се борили против съдиите, против съперника и против всичко. Ще гоним задачите да сме оптимално безапелационни на надпреварата, с цел да не им разрешаваме да ни режат.

- Какво си пожелаваш да имаш като триумфи в края на 2018-а?
- Пожелавам си най-много да съм жив и здрав, и то освен през 2018-а. Пожелавам същото на фамилията си и на всички другари, както и на хората, които ни поддържат. Ще се борим да изкачим всички върхове, които ни предстоят, един по един.

Снимки: ЕМОНА ЦОНЧЕВА и списък Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от днешната открита подготовка на националите ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР