Носителят на антинаградата Големият брат“ – за нарушаване на защитата

...
Носителят на антинаградата Големият брат“ – за нарушаване на защитата
Коментари Харесай

``Възраждане`` получи антинаградата ``Големият брат`` за нарушаване на защитата на лични данни - Общество

Носителят на антинаградата „ Големият брат “ – за нарушение на отбраната на персонални данни и на цялост, е политическа партия " Възраждане ". Това разгласи Александър Кашъмов от стратегия " Достъп до информация " по време на гала по връчване на антинаградите, оповестява Българска телеграфна агенция.

Антинаградата се връчва на партия " Възраждане " поради издание на EГН на над 800 български жители за да бъдат стигматизирани и оповестени за шпиони, уточни Кашъмов.

Номинацията на " Възраждане " се разграничава от другите по това, че има съзнателно и целеустремено разпространяване на персонални данни, сподели медийният специалист Георги Лозанов.

По думите му има опит за образуване на акция против български жители и това припомня тезата за радикалното зло в тоталитарните общества – да обявиш една част от обществото за непотребни или нездравословни.

Фондация „ Програма достъп до информация “ и “Интернет общество – България ” провеждат церемонията по връчване на антинаградите „ Големия брат “ от 2003 година, като днешната гала е осма подред. Поводът е Европейският ден за отбрана на персоналните данни.

Антинаградата е учредена през 1998 година от интернационалната неправителствена организация за отбрана на персоналните данни „ Privacy International “.

Символът на антинаградата е боен ботуш, смачкващ глава. Тя се връчва в доста страни, като за тази година ще има две церемонии – в България и в Германия, която ще бъде през април, сподели още Александър Кашъмов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР