Носителят на 23 титли от Големия шлем Новак Джокович засипа

...
Носителят на 23 титли от Големия шлем Новак Джокович засипа
Коментари Харесай

Джокович: Алкарас напълно заслужи титлата, беше невероятен

Носителят на 23 трофеи от Големия шлем Новак Джокович засипа с похвали противника си във финала на Уимбълдън Карлос Алкарас.

20-годишният Алкарас постави завършек на серията на сърбина от четири следващи трофеи в най-престижната тенис конкуренция на трева, побеждавайки го в пет сета.

" Финалът не беше толкоз добър за мен, само че бе добър за Карлос. Трябва да оценя неговото показване. Той бе удивителен, изключително когато трябваше да сервира за мача. Карлос, ти си необикновен и изцяло заслужаваш тази купа. Мислех, че ще имам проблеми единствено на клей и на твърди кортове против теб, само че не и на трева. Поздравления за метода, по който се приспособява към играта тук. Поздравления за теб и за целия ти екип ", бяха първите думи на Джокович.

" От моя позиция бих споделил, че в никакъв случай не обичам да изгубвам, изключително мачове като този. Трябва обаче да бъда признателен, тъй като в предишното съм печелил доста други изцяло равностойни мачове. За доста от тях мислех, че това е невероятно да стане. Всички си спомняте финала през 2019 година с Роджър Федерер, когато спасих два мачбола на негов сервис ", добави огорченият сърбин.

" Утре заран ще бъда горделив с представянето си, само че не и през днешния ден. Работиш всеки ден, с цел да играеш на най-големите кортове и в най-големите мачове. Не съм задоволен от това, че не завоювах, само че бях надигран от по-добър тенисист. Радвам се, че моят наследник е още тук в ложата и към момента се усмихва. Обичам те и ти благодаря за поддръжката. Ще ти дам огромна прегръдка ", приключи през сълзи Джокович./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР