Носителят на 22 титли от “Големия шлем Рафаел Надал опроверга

...
Носителят на 22 титли от “Големия шлем Рафаел Надал опроверга
Коментари Харесай

Надал отново заяви, че не знае кога ще се върне

Носителят на 22 трофеи от “Големия шлем ” Рафаел Надал опроверга информацията, че сигурно ще взе участие на идния “Мастърс ” в Монте Карло.

Преди две седмици турнирният шеф на събитието в Княжеството съобщи, че Рафа е първият записал се. За страдание, неговото изявление е било по-скоро оптимистично ориентирано към възможното присъединяване на Матадора.

“Мастърс ”-ът в Монте Карло стартира на 8 април и е първият огромен шампионат на клей в Европа.

" Не знам от кое място се появи тази информация. Ако беше вярна, щях да я потвърдя, само че за жалост не мога. Следвам проекта си за възобновяване, само че не мога да се наемам със периоди по кое време още веднъж ще мога да играя. Това е истината. В момента съм във фаза на повишение на работния размер. 

Ако знаех по кое време ще се върна на корта, щях да го оповестя, само че не знам. Не мога да потвърдя, че ще играя в Монте Карло. Всичко се случва ден за ден и избирам да приказвам, когато нещо е изцяло несъмнено ", изясни Надал, който неотдавна изпадна от топ 10 на международната класация за пръв път от съвсем 18 години.

Турнирът в Монте Карло дава начало на клей сезона в Европа. След него предстоят конкуренциите в Мадрид и Рим, а след два месеца е и Откритото състезание на Франция - обичаният шампионат на Надал, който той е печелил невижданите 14 пъти. В Монте Карло Надал има 11 трофеи, само че последната от тях пристигна през 2018 година, когато победи във финала японеца Кей Нишикори.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР