Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер ще

...
Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер ще
Коментари Харесай

Роджър Федерер за Ротердам: Този турнир е специален

Носителят на 20 трофеи от Големия шлем Роджър Федерер ще играе на започващия идната седмица шампионат в Ротердам. 36-годишният швейцарец се възползва от „ уайлд кард “ за главната скица на конкуренцията, която е от сериите ATP 500. Това ще е девето присъединяване за Роджър в шампионата, като той има две извоювани трофеи – през 2005 и 2012.

„ Този шампионат е специфичен за мен. Спомням си първия път, когато играх в Ротердам, беше през 1999 година. Това беше една от първите съревнования на високо равнище, на които участвах. Радвам се, че ще вземам участие в 45-ото издание на шампионата “, разяснява Роджър Федерер за формалния уебсайт на ATP.

Федерер става най-възрастният №1 след Ротердам?

В Ротердам Маестрото ще има опцията да нападна първото място в международната класация, като сега той изостава със 155 точки от водача Рафаел Надал.

Ако успее да стигне до полуфиналите обаче, швейцарецът ще се върне на върха в мъжкия тенис за първи път от октомври 2012-а година. Така той ще стане и най-възрастният номер 1, с което ще усъвършенства достижението на именития Андре Агаси (33). /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР