Носителят на 16 титли от Големия шлем Рафаел Надал официално

...
Носителят на 16 титли от Големия шлем Рафаел Надал официално
Коментари Харесай

Официално: Надал се завърна на върха, Григор е №5 в света

Носителят на 16 трофеи от " Големия шлем " Рафаел Надал публично се завърна на върха в международната класация на ATP. 31-годишният испанец измести от първото място досегашния водач Роджър Федерер, който загуби сензационно първия си мач в Маями и това му попречи да опази водещата си позиция. Надал има едвам 100 точки задатък пред Федерер, който се смъква на второ място и към този момент разгласи, че пропуща целия иден сезон на клей, както направи и предходната година. Новият №1 в света има доста точки за отбраняване от предишния сезон и е допустимо още в идващите седмици да има ново разбъркване на пластовете в челото на ранглистата. Надал е с 8770 точки, а 36-годишният швейцарец има актива си 8670.

Далеч зад двамата титани е хърватинът Марин Чилич с 4985 точки. На четвърта позиция пък се изкачи 20-годишният немец Александър Зверев, койтос нощи загуби финала в Маями от американския деец Джон Иснър. Зверев, който измести от четвъртото място неубедителния напоследък Григор Димитров, е единствено на 60 точки зад Чилич. Германецът е с 4925 точки.



Първата ракета на България Григор Димитров е с 4635 точки на петата позиция. Положителното за него в тази ситуация е, че не загуби точки след слабото си показване, а и няма да брани доста точки по време на сезона на алено.

Във врата на Григор обаче диша Хуан Мартин Дел Потро, който даже можеше да го измести от петото място. Аржентинецът е шести с 4470 точки, откакто през март завоюва купата в Индиън Уелс и доближи до полуфиналите в Маями.



На седма позиция е възстановяващият се от контузия в моменат австриец Доминик Тийм с 3665 точки, а Топ 10 допълват южноафриканецът Кевин Андерсън, направилият скок с 8 места първенец в Маями Иснър и белгиецът Давид Гофен.

От другите българи на първо време в класацията са Димитър Кузманов (310-о място), Александър Лазов (469) и Александър Лазаров (733).

След серията си от ранни отпадания през февруари и март Григор е отвън Топ 8 в класацията ATP Race. Шампионът от Финалния шампионат на ATP в Лондон през 2017 година е 10-и от началото на сезона с 805 точки. Лидер продължава да е Роджър Федерер с 3110 точки, а втори е Дел Потро с 2120. Следват Чилич с 1470, южнокореецът Чонг Хьон с 1280, Кевин Андерсън, Джон Иснър, Саша Зверев, аржентинецът Диего Шварцман и испанецът Роберто Баутиста Агут.

ПЪЛНАТА РАНГЛИСТА ВИЖТЕ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР