Носителят на 16 титли от Големия шлем и световен номер

...
Носителят на 16 титли от Големия шлем и световен номер
Коментари Харесай

Надал пречупи нервния Кирьос за блестяща 75-а кариерна титла

Носителят на 16 трофеи от Големия шлем и международен номер 1 Рафаел Надал за n-ти път потвърди статута си на жива тенис легенда, откакто подвигна 75-о отличие над главата си! Матадора отнесе темпераментния (и в тази ситуация - псуващ) Ник Кирьос с 6:2, 6:1 във финала на шампионата от сериите АТР500 в Пекин.

.@RafaelNadal is pouring it on now!

He wins six consecutive games to lead Kyrgios 6-2, 2-0 in Beijing.https://t.co/xhIwQ8KYNU #USOpen pic.twitter.com/GDwFAoCYQg
— US Open Tennis (@usopen) October 8, 2017
Както е известно, испанското великолепие в спорта отстрани Григор Димитров на полуфиналите в китайската столица след 6:3, 4:6, 6:1, след което се саморазправи с деструктивния австралиец, имащ до момента достойнството да бъде с положителна статистика против левичаря от Майорка - 2:2 победи. В Пекин обаче Надал реализира третата си победа в петия мач против Кирьос, който през цялото време не стартира добре - той се разстрои от неверно съдийско решение в първия гейм и разреши нервите му да ескалират след (и по време на) всяко разиграване. Той избави пет благоприятни условия за пробив при 1:0 в интерес на Надал, само че това се оказа последният му положителен факт от първия сет, тъй като Матадора завоюва цели пет следващи гейма по пътя към повеждане в резултата.

RAFAEL #NADAL WINS THE CHINA OPEN TITLE!

Dismisses Nick #Kyrgios 6-2 6-1 for his 6th title of 2017.

75th career title for the No. 1! pic.twitter.com/cNtHnW8mxT
— Live Tennis (@livetennis) October 8, 2017
Неприятно усещане австралиецът направи с прекомерно честата приложимост на нецензурни изрази при връзката си със съдията на стола. След четвъртата такава при 2:5 реферът наложи една точка наказване за Кирьос и на процедура той сервираше за оставане в мача при 0-15.

Сривът му бе добре пристигнал за Матадора, който направи съдбоносен ранен пробив във втория сет за 2:0, а след това материализира четвъртия си брейк-бол в четвъртия гейм, в четвъртия дюс, с цел да поведе с 4:0 (чрез извънреден минаващ удар).

The " dagger. "

Nadal claims the double-break lead in set two. #ChinaOpen pic.twitter.com/oUjGZ0kk1Z
— Tennis TV (@TennisTV) October 8, 2017
От позиция на статистиката в исторически проект Надал завоюва 75-ата купа в кариерата си, печелейки край номер 110. Победата през 2017-а е 61-ва за него (9 загуби), като точно против Григор Димитров за девети път Матадора стигна гросмайсторската кота “60”. Също по този начин единствено в границите на тази година Надал към този момент е лидер по оценки с 6 на сметката си - “Мастърс”-ите в Монте Карло и Мадрид, АТР500 в Барселона и в този момент в Пекин, както и “Ролан Гарос” и US Open. Само в Пекин пък финалът бе четвърти за испанеца, а купата - втора за него след триумфа през 2005 година, като от този момент той имаше две провали във финали от Новак Джокович през 2013-а и 2015-а.

.@RafaelNadal torna campione del @ChinaOpen dopo 12 anni! Lo spagnolo si aggiudica il n.75 superando Kyrgios per 6-2 6-1! #tennis pic.twitter.com/zfmw9zMSwj
— SuperTennis TV (@SuperTennisTv) October 8, 2017
Надал ще събере 9875 точки за международната класация и ще усили още преднината си на върха пред Роджър Федерер, който си даде отмора и има актив от 7505. Кирьос ще стартира идната седмица с 2045 пункта на сметката си и ще заеме 21-во място преди началото на “Мастърс”-а в Шанхай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР