Носителката на Световната купа Федерика Бриньоне и френската звезда в

...
Носителката на Световната купа Федерика Бриньоне и френската звезда в
Коментари Харесай

Бриньоне и Пентюро са против карантинирането на цели отбори заради един положителен тест

Носителката на Световната купа Федерика Бриньоне и френската звезда в алпийските ски Алекси Пентюро подлагаха на критика остро решението целият народен тим на Швеция при дамите да бъде подложен под карантина, защото един от треньорите е дал позитивна проба за COVID-19. Така шведските скиорки ще пропуснат слаломните надпревари в Леви, Финландия през уикенда.

" Какъв е смисълът от тези проби? Как е допустимо всички състезатели от една нация да дадат по три негативни теста и след един позитивен от треньор те да нямат право да се състезават? Това почтено ли е? ", написа в профила си в " Инстаграм " Бриньоне.

В четвъртък управляващите във Финландия разпоредиха карантина за целия шведски отбор поради положителен тест на един от треньорите. Това ще попречи на една от главните фаворитки Анна Свен-Ларшон да взе участие в слаломите в събота и неделя.

Според Пентюро това предписание ще изкриви надпреварите и прикани за промени в правилника. Французинът е на мнение, че би трябвало да се употребява система като във футбола, където тимовете могат да играят мачовете си, даже и някой член на техния екип да е с позитивна проба.

" В един или различен миг от сезона всички ще бъдем наранени. В другите спортове като футбола и колоезденето карантинирани са единствено тези, които са наранени. Ние, скиорите, сме единствените, които работят по този метод. Защо се постанова това? ", съобщи французинът. " Всички би трябвало да сме обезпокоени. Ако нещата останат по този начин, сигурно ще пропусна някое съревнование. Това няма евентуално да се случи, а сигурно ", разяснява той още.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР