Носителката на Големия кристален глобус за миналия сезон Жулия Симон

...
Носителката на Големия кристален глобус за миналия сезон Жулия Симон
Коментари Харесай

Жулия Симон постигна втори успех за сезона в Световната купа по биатлон

Носителката на Големия бистър глобус за предишния сезон Жулия Симон от Франция завоюва всеобщия старт на 12.5 километра от Световната купа по биатлон в италианския зимен център Антхолц-Антерселва.

Симон позволи единствено една неточност в четирите стрелби и измина трасето за 34:42.5 минути. Така тя стигна до втори триумф за сезона и общо десети самостоятелен в кариерата си.

Втора на 8.9 секунди финишира друга представителка на Франция Лу Жанмоно, която повали всичките 20 цели, а трета е победителката от самостоятелната дисциплинираност в петък Лена Хеки-Грос от Швейцария с пасив от 20.7 секунди и един пропуск на рубежа.

Симон беше отпред съвсем от самото начало на конкуренцията, като Жанмоно взе водачеството за малко след третата пукотевица.

Състезанието мина без българско присъединяване.

В генералното класиране след 14 от общо 21 старта норвежката Ингрид Тандреволд остава водач със 719 точки, макар 17-ото си място през днешния ден с четири неточности. Втора е французойката Жюстин Бреза-Буше с 689 точки, а трета Лиза Витоци (Италия) с 671. С 54 точки Валентина Димитрова е на 51-мо място, a Лора Христова е 64-а с 24.

По-рано през днешния ден, а неговите сънародници Йоханес Дале и Вебьорн Сьорум довършиха напълно норвежкия подиум в надпреварата.

Това беше финален старт преди Световното състезание по биатлон, което стартира на 7 февруари в Нове Место (Чехия).

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР