Носителите на радикалната лява идея на Запад имат нов лидер

...
Носителите на радикалната лява идея на Запад имат нов лидер
Коментари Харесай

Борбата срещу капитализма е поверена на Грета Тунберг

Носителите на радикалната лява концепция на Запад имат нов водач с добре познато име, което в последно време стартира да се не помни - Грета Тунберг. Една от обсъжданите вести от миналата седмица беше лондонското показване на „ Книгата за климата “, на чиято корица се изписва името на 19-годишен екоактивист. Вярно е, че може да се назова тази сбирка книга на Грета. Както означи създателят на литературна критика в „ Таймс “, „ Най-хубавото в новата книга на Грета Тунберг е, че по-голямата част от нея не е написана от Грета Тунберг. “ Това в действителност е антология от есета на известни деятели и специалисти по климата.

Но не книгата провокира шума, а тъкмо речта на Грета, която по-късно към този момент започнаха да назовават " новия Ленин " - толкоз радикални и огромни наподобяват концепциите, изразени от шведския " бунтовник ". В разпалващата си лондонска тирада, обичайно прочетена от лист хартия, написан от някого, тя упрекна капитализма за климатичната рецесия и като цяло за всички беди на човечеството. Диагнозата на младия оратор за днешните елити е язвителна и безапелационна: „ Тази система, дефинирана от колониализъм, империализъм, подтисничество и геноцид от по този начин наречения световен Север, основана да натрупа благосъстояние, към момента оформя сегашния международен ред. “ Съответно единствено унищожаването на капитализма, съгласно новоизпечения идеолог на левицата, може да избави планетата от изгубване.

Идеите са от дълго време известни и никога не са истински. Но е мъчно да не забележите признаците на трагична промяна в самата шведска активистка. Никълъс Харис, редактор на английския полемичен уебсайт „ ЪнХърд “, ги означи много тъкмо: " Тя се продаваше като човешки будилник от метър и половина, климатична Касандра. Нейната роля беше да предизвестява, а не да инструктира. Най-често се караше на политическите водачи, вместо да се пробва да ги прогони. Но в този момент, на сцената и в тази книга, тя се изправи на политически крайници, а точно на лявата идеология на антикапитализма. Тоест на левия идеологически фронт се появява нов, само че към този момент добре построен водач “.

Но шведският деятел, почтено казано, мнозина към този момент са го отписали. Въпросът " къде е Грета? " звуча присмехулно в разнообразни медии през последната година. В разгара на енергийната рецесия, когато европейските „ зелени “ потъпкаха всичките си идеологически основи, съгласявайки се с връщането на въглищните и атомните електроцентрали, вчерашните лозунги на борците за околната среда изглеждаха наивни и неуместни. „ Грета и нейният детски кръстоносен поход свършиха “, написа един. „ Къде изчезнаха всички тези климатични деятели? “, попитаха други.

И в края на краищата всичко това се случи в изискванията на рекордна горещина в Европа. " Това горещо, изсъхнало лято трябваше да бъде съвършената стартова площадка за плана Грета 2.0. Но Грета свърши работата си, разтърсвайки публичното мнение, тъй че в този момент може да бъде изоставена ", твърдеше „ Вашингтон Пост “ не толкоз от дълго време, в края от това лято. Американското издание очевидно се развълнува. Като поръчан, планът „ Грета 2.0 ” се показва на публиката в нов образ – в облика на нравствен лидер на радикалните леви борци против капитализма и колониализма.

Изглежда, че левичарите от целия свят би трябвало да се радват! Те имат нов кумир, в промотирането на който даже не е нужно да влагат. Но ето какво обръща внимание американският режисьор и блогър Питър Кофин: " Кажете ми, обикновено ли е капиталистическите медии да популяризират човек, който в действителност ги подкопава? Тя е инфлуенсър, който те са възпитавали през целия ѝ живот “.

Наистина, би трябвало да се означи, че „ антиимпериалистическата “ тирада на Грета получи по-ентусиазиран отговор от десните медии, представяйки я като „ рискова радикална лява антикапиталистическа платформа, която не може да бъде подценена “. „ Ако всичко следваше пътя, обрисуван от нашата модерна млада Жана д`Арк, животът ни още веднъж щеше да стане непоносим, жесток и къс “, написа колумнистът на „ Телеграф “ Зоуи Стримпел. „ Риши Сунак може да е единственият човек, който ще избави планетата от антикапиталистическата система на Грета “, сподели Фрейзър Нелсън, редактор на „ Спектатор “.

Четете всичко това - и оставате със мощното усещане, че бизнес изданията популяризират Тунберг като рисков водач на радикалното ляво придвижване в целия свят. Но от страна на левите издания, които на доктрина би трябвало с наслада да се хващат за по този начин нашумялата фигура, появила се на техния идеологически фланг, се усеща несръчност и комплициране. Явно схващат, че Грета 2.0 е по-скоро опит на финансовите елити, които постоянно са стояли зад този сполучлив пиар план, да прихванат дневния ред на радикалната левица и да я насочат в вярната посока. В края на краищата, от дълго време е известно, че най-хубавият метод за потушаване на протест е да го ръководите.

И елитите има от какво да се опасяват. С невиждания скок на инфлацията и произлизащото от това повишаване на обществената рецесия обществените митинги на Запад също се ускоряват. В Европа последователно набира скорост съществено протестно придвижване, каквото не е имало от 80-те години. Глобалните елити се опасяват съществено от хранителни протести в следените от тях страни от „ световния Юг “ (неслучайно Грета стартира да приказва за тиранията на „ световния Север “). След успеха на Лула да Силва в Бразилия единствено ленив човек не написа за нова " розова вълна " в Южна Америка, където политически сили към този момент са пристигнали на власт в съвсем всички огромни страни. Дали инцидентно в тези условия на този фланг се появява нов идеологически " гуру ", който да чете речи, писани от подмолните му спонсори и да възхвалява радикалната войнствена несръчност?

Показателна в този смисъл е оценката за новото преобразяване на Грета Тунберг, изразена от водача на „ Справедлива Русия “ Сергей Миронов: „ Е, социалист! Даже марксист-ленинист, не по-малко! Човек желае да застане под нейния байрак и да отиде да унищожава. Но кого да унищожи, ще разберем по-късно. Наясно съм, че Грета е технология “. Миронов е добре осведомен с технологиите за основаване на леви политически планове за лишаване на гласове от идеологически съперници.

По този метод може да се допусна с огромна степен на сигурност, че Грета Тунберг незабавно се образува в план не на „ новия Ленин “ на световната левица, а по-скоро на „ свещеника Гапон “, чиято задача ще бъде да управлява тълпи от протестиращи на позициите, най-удобни за тяхното демонстративно осъществяване.

Освен това, обърнете внимание, шведската екоактивистка, която реши да се трансформира в икона на левичарите от целия свят, по някаква причина не демонстрира необикновен интерес към вътрешнополитическия живот на личната си страна, където се случват тектонични промени, което демонстрира внезапен надолнище на обичайно социалдемократическото общество надясно. Само преди два месеца там се организираха избори, на които за първи път „ Шведските демократи “, които демократичните медии дефинират като крайнодесни заеха второ място и директно въздействат върху образуването на новото държавно управление.

А шведските „ зелени “, които до неотдавна (в ерата „ преди Грета “) заемаха трети или четвърти места на парламентарни избори и бяха членове на държавни обединения, този път се оказаха седми с позорен за себе си резултат. Освен това доста анализатори са съгласни в едно: главният проблем на шведските „ зелени “ беше, че ненадейно попаднаха в сянката на Грета Тунберг в родната си страна. Не е ли в този момент същата задача сложена пред съзряващата „ Жана д’Арк ” в по-глобален мащаб?

Така че левицата има от какво да се опасява. Някой различен написа на Грета „ нейната “ книга и „ нейната “ пламенна антикапиталистическа тирада. В края на краищата всички схващат, че тя не е създателят - неналичието на обучение си проличава. И опитът от последните три години потвърди: в случай че Грета е осветена, значи някой има потребност от нея.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР