Нощувка под звездите. Това е най-новата атракция, която се предлага

...
Нощувка под звездите. Това е най-новата атракция, която се предлага
Коментари Харесай

Нощувка в прозрачна палатка разкрива красотата на Врачанския Балкан

Нощувка под звездите. Това е най-новата атракция, която се предлага в естествен парк „ Врачански Балкан “. Този тип различен туризъм дава на феновете на завършения опция да пренощуват под " намерено небе " на някой връх или на друго място по желание в Балкана, употребявайки транспарантна надуваема палатка.

Екскурзиите започнаха преди месец и половина. Идеята беше да се предложи една по-различна услуга на клиентите, с цел да усетят силата, която дава планината “, споделя пред Economic.bg един от уредниците, Пламен Кръстев.

Той, дружно с Полина Аврамова, стоят зад всичко.

Туристите могат да изберат сред две местоположения – Кобилини стени или местността „ Падеш “ над село Оплетня.

Предлагаме проведена разходка до мястото, където ще се къмпингува. Ако желаят, туристите, могат да отидат и пешком. Ако пък не, предлагаме да ги качим с автомобил до мястото, на което ще бъде палатката “, споделя Кръстев.



Той прецизира, че туристите имат право да си изберат и друга околност, част от „ Врачанския Балкан “, само че единственото изискване е да има позволение от управата на парка за къмпингуване.

Организаторите доставят до определеното място освен палатката, само че и цялостно съоръжение за къмпинг, обезпечена вечеря, както и опция за преходи в региона с лидер.

По никакъв метод не замърсяваме природата. Имаме дори мобилна тоалетна “, споделя още Пламен.

От началото на годината запалянковците поставят старания да развиват туризма в района и към този момент са разчистили и възстановили с непринуден труд забравена пътека, която преди време е била най-краткият път до Враца. Работят взаимно с Дирекцията на Природен парк „ Врачански Балкан “ и следва да сложат спомагателна маркировка и на другите маршрутите, които са създали, както и паркова инфраструктура, като пейки, маси, беседки.

За момента Пламен и Полина разполагат с две палатки, като концепцията е те да станат 10. Екскурзиите се организират напролет и лятото, а за есенния интервал е планувано и отопление на палатката. Като в нея могат да спят до четирима души, споделя Пламен.
Различен туризъм
Пламен Кръстев се занимава и с отдаване чартърен на къщи за посетители в село Оплетня, общ. Своге. Но споделя, че хората към този момент желаят „ нещо друго “. А прекарването, което той предлага, е неповторимо.

Това е сила, която няма от кое място да се получи. Нито в къща за посетители, нито в хотел, нито на никое място. И самата услуга не се предлага за този миг по този метод в България. Оттам в действителност се зароди и концепцията. Поне по мнения на хората, които я употребяват, мисля, че се получи сносно “, споделя Пламен.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР