Нощта е време, когато човешкият ум е податлив на митове

...
Нощта е време, когато човешкият ум е податлив на митове
Коментари Харесай

Какво да не правим, за да избегнем среща с нечисти сили нощем?

Нощта е време, когато човешкият разум е предразположен на легенди и предания. В доста култури се има вяра, че нощта е време, когато духовете се пробуждат и се разхождат по света на живите. Това може да докара до страховити предания за това, какво да вършим или не вършим, с цел да не ядосаме духовете. В тази публикация ще разгледаме няколко от най-страховитите предания, свързани с нощта, и ще обсъдим какво можем да създадем, с цел да се усещаме по-спокойно и несъмнено през нощта.

Не говорете за мъртвите

В някои култури се има вяра, че говоренето за мъртвите в нощта може да ги ядоса. Това може да докара до мрачни прекарвания или духовни визити. Затова, в случай че желаете да си припомните някого, който е умрял, е по-добре да го извършите денем, а не през нощта.

Не оглеждайте се през рамото

В доста култури се има вяра, че оглеждането през рамото може да притегли отрицателните сили и да докара до мрачни прекарвания. Затова е значимо да се научим да не вършим това, изключително през нощта, когато възприятията ни са по-податливи.

Не излизайте на открито самичък

В нощта може да се чувствате по-уязвими и да сте по-склонни към страхове. Затова е значимо да не излизате на открито сами, изключително а

Не ходете на гробище през нощта . В доста култури се има вяра, че духовете на мъртвите излизат от гробовете си през нощта и могат да ви атакуван или да ви навредят.

Не забравяйте да благодарите на духовете, когато посетите заветен място или място със свръхестествена сила. Това може да им покаже почитание и да ги убеди да ви оставят на мир.

Не играйте с огъня нощем. В доста култури огънят се счита за заветен и вълшебен детайл, само че нощем може да бъде рисков и да притегли духове или други същества.

Не отваряйте вратата на непознати нощем. В някои култури се има вяра, че духовете могат да се трансфорат в човешки облици и да посетят хората в техните домове.

Не оставяйте отворени порти или прозорци нощем. Това може да разреши на духовете да влязат във вашата къща и да ви навредят.

Какво можем да създадем, с цел да се усещаме по-спокойно и несъмнено през нощта?

Въпреки страховитите предания, свързани с нощта, можем да създадем няколко неща, с цел да се усещаме по-спокойно и сигурни:

Избягвайте да сте сами през нощта , изключително в случай че живеете в отдалечени региони. Ако би трябвало да излезете, поканете някой с вас или уведомете някой за местоположението си и по кое време ще се върнете.

Избягвайте стимулиращи питиета , като кафе, чай и газирани питиета, изключително преди лягане. Те могат да покачат тревогата и да затруднят заспиването.

Редовното занятие с физически извършения може да усъвършенства съня и да понижи тревогата. Опитайте се да занимавате с нещо, което ви кара да се чувствате комфортно, като йога или разходки.

Създайте приятна и успокояваща атмосфера в спалнята си . Използвайте приятна мека постеля и пердета, които да успокояват очите ви. Слушайте успокояваща музика или четете книга преди лягане.

Ако имате проблеми със съня , може да поразгледате някои техники за релаксация, като дишане или медитация. Тези техники могат да ви оказват помощ да се релаксирате и да се заспите по-бързо.

Страховитите предания за това, какво да вършим или не вършим през нощта, могат да бъдат причина
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР