Нощта донесе на Тексас ураган. Берил“, който вилнее през последните

...
Нощта донесе на Тексас ураган. Берил“, който вилнее през последните
Коментари Харесай

Ураганът „Берил“ удари Тексас, 200 000 души са без ток

Нощта донесе на Тексас вихър. „ Берил “, който вилнее през последните дни в Мексико, в този момент удари и американския щат.

Почти 200 000 души са без ток, откакто първите ветрове доближиха американския бряг. Много от тях живеят директно до брега.

Ураганът беше намален до категория 4, като се чака бурята да продължи да отслабва с настъпването на сушата. Това се случва за първи път от 2023 година насам, когато долните щати бяха ударени от урагана „ Идалиа “ със мощ категория 3.

 Жълт код за високи температури над 35 градуса в понеделник България 1 мин. Жълт код за високи температури над 35 градуса в понеделник  Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец Advertorial 2 мин. Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец  Франция в задънена улица: Победа за левия съюз над крайната десница, само че без болшинство Светът 5 мин. Франция в задънена улица: Победа за левия съюз над крайната десница, само че без болшинство  Млад мъж умря в ареста: Има ли данни за полицейско принуждение? Тази сутрин 3 мин. Млад мъж умря в ареста: Има ли данни за полицейско принуждение?  Счупена челюст след удар от охранител: Защо младежи бяха бити в бар на плажа? Тази сутрин 2 мин. Счупена челюст след удар от охранител: Защо младежи бяха бити в бар на плажа?  Катастрофа с жертви на пътя София – Варна: Единият водач е на 17 и без брошура (ВИДЕО и СНИМКИ) България 2 мин. Катастрофа с жертви на пътя София – Варна: Единият водач е на 17 и без брошура (ВИДЕО и СНИМКИ)  Внимание, рискови жеги: Как да се предпазим в топлото време? България 5 мин. Внимание, рискови жеги: Как да се предпазим в топлото време?  Жълт код за високи температури над 35 градуса в понеделник България 1 мин. Жълт код за високи температури над 35 градуса в понеделник  Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец Advertorial 2 мин. Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец  Франция в задънена улица: Победа за левия съюз над крайната десница, само че без болшинство Светът 5 мин. Франция в задънена улица: Победа за левия съюз над крайната десница, само че без болшинство  Млад мъж умря в ареста: Има ли данни за полицейско принуждение? Тази сутрин 3 мин. Млад мъж умря в ареста: Има ли данни за полицейско принуждение?  Счупена челюст след удар от охранител: Защо младежи бяха бити в бар на плажа? Тази сутрин 2 мин. Счупена челюст след удар от охранител: Защо младежи бяха бити в бар на плажа?  Катастрофа с жертви на пътя София – Варна: Единият водач е на 17 и без брошура (ВИДЕО и СНИМКИ) България 2 мин. Катастрофа с жертви на пътя София – Варна: Единият водач е на 17 и без брошура (ВИДЕО и СНИМКИ)  Внимание, рискови жеги: Как да се предпазим в топлото време? България 5 мин. Внимание, рискови жеги: Как да се предпазим в топлото време?

Ветровете му сега са над 120 км/ч.

Това е най-ранният регистриран вихър откогато се водят мемоари. До момента са регистрирани 7 жертви.

„ Очаква се Берил да отслабне до тропическа стихия по-късно през днешния ден и до тропическа меланхолия във вторник “, сподели от държавната метеорологична работа. „ Очаква се устойчиво до бързо намаляване, защото центърът се придвижва във вътрешността. “

 Ураганът Берил Снимка: Reuters

Училищата в крайбрежните региони ще останат затворени, а на някои места е подредена и евакуация. Местните се тормозят повече от евентуалните наводнения. Много от тях укрепиха домовете си против ветровете, като заковаха дъски на порти и прозорци.

Затварянето на огромни петролни пристанища към Корпус Кристи, Галвестън и Хюстън преди бурята може да наруши износа на недопечен нефт, доставките на недопечен нефт към рафинериите и моторното гориво от заводите, разясняват локалните.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР