Нощно кино ви кани с питие в ръка с един

...
Нощно кино ви кани с питие в ръка с един
Коментари Харесай

Кокимото на гостува на Нощно кино във Варна

" Нощно кино " ви кани с пиво в ръка с един от най-талантливите художници на България - Калоян Илиев - Кокимото и Блок 3 от спортната късометражна стратегия на Международния София филм фест.

На 28 април петък, от 21:00 часа, в уютната атмосфера на фоайето пред зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна, ще имаме опцията да се срещнем с Кокимото и да обсъдим креативния развой, вдъхновението, изкуството и доста други забавни тематики, споделят уредниците от Artin Vision.

Калоян Илиев е прочут със своите истински и изумителни произведения. Той е създател на голям брой изложения в страната и зад граница, и неговите творби се радват на интернационално самопризнание и удивление.

След диалога ще гледаме III-та Състезателната късометражна стратегия на София филм фест:

ЧЕТИРИ ДОСТОВЕРНИ ИСТОРИИ ЗА ЕДНА АБСУРДНА ВЕЧЕР на режисьора Георги Димитров. Привидно щастлива в новата си връзка, Калина взема решение да събере на вечеря някогашния си брачен партньор Петър и някогашната другарка на сегашното си гадже Андрей – Патриция. Подведени от позитивната ѝ еуфория, всички одобряват, без да си дадат сметка до какви последствия ще доведат изобилната софра, тлеещите усеща и непростените обиди.

Георги Димитров приключва кино и телевизионна постановка в НАТФИЗ (2016). Още до момента в който е студент режисира няколко уебсериала на Nova TV.

РОГЪТ НА ИЗОБИЛИЕТО е анимационен филм на Ани Антонова, Димитър Овчаров. Разказва се за лутането на човек в непрекъснато търсене и гонене, воден от блян по магичния рог на изобилието. Алчността му го въвлича в конфликти и войни с близките, с природата и със самия себе си. Перипетиите му оживяват в рисунките по повърхността на старинна ваза.

СЕДЕМ СМЪРТНИ ГРЯХА е анимационния план на Димитър Димитров, Милко Лазаров. История за човешките грехове. Отчаянието, последвало свръхмерното възгордяване, погубва цигуларя, а мъчително сензитивният, уязвим и внимателен Илюша не може да понесе унищожителната тежест на гнева.

SURRENDER показва четирима от най-завладяващите мъже танцьори в България – Кръстьо Методиев, Реми Тоин, Никола Хаджитанев и Светослав Серопян.

Комбинирайки авторските им осъществявания с документални разкази от първо лице, филмът наблюдава персоналната връзка на всеки един от тях с танца, с цел да разберем по какъв начин тя взаимодейства с концепцията за неустрашимост в българското общество.

Проектът е осъществен с финансовата поддръжка на Националния фонд „ Култура “ по стратегия “Едногодишен грант “
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР