Нощният влак София-Варна се превърна в денонощен - може да

...
Нощният влак София-Варна се превърна в денонощен - може да
Коментари Харесай

Нощният влак София-Варна стана денонощен

Нощният трен София-Варна се трансформира в денонощен - може да звучи като анекдот, само че не е. Пътуването в четвъртък против петък от столицата до морския град с българските железници е трябвало да завърши в 7,10 ч. Към обед закъснението към този момент беше 8 часа от разписанието. От БДЖ потвърдиха. И чакаха пасажерите въпреки всичко да стигнат по предопределение в ранния следобяд.

При съблюдаване на постоянното разписание пътят сред двата града с трен е към 8 часа. Към 13,25 ч. в петък влакът се е намирал в село Комунари, на час и половина път от Варна, заяви Българска национална телевизия.

Влакът е прокиснал няколко часа след среднощ на гарите Стряма и Карлово поради щета в контактната мрежа. Това развалило локомотива, споделя още публичната телевизия. Наложило се е той да бъде заменен на два пъти. 38 пасажери били принудени да слязат в чакалнята на гара Стряма.

От НКЖИ - държавната компания, която стопанисва релсовия път, оповестиха, че към този момент е възобновено придвижването в региона на жп гара Стряма, част от Подбалканската железопътна линия. Оттам прецизират, че към 00,40 ч. тази нощ заради надвиснали клони над контактната мрежа и неприятните метеорологични условия, е било прекратено придвижването на влакове в региона.

Аварийните екипи на НКЖИ са отстранили повредата по контактната мрежа и малко преди 4 ч сутринта е подадено напрежение в контактната мрежа и е възобновено придвижването на влакове.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР