Нощ на звездите ще се проведе под открито небе в

...
Нощ на звездите ще се проведе под открито небе в
Коментари Харесай

Сдружение „Бъдеще за Мещица“ организира „Нощ на звездите“ под открито небе

Нощ на звездите " ще се организира под намерено небе в местността " Малък Боровец " (Мело́) край с. Мещица, обл. Перник. Организатор на самодейността е сдружението „ Бъдеще за Мещица ". Специален гост-лектор ще бъде Никола Антонов - ИТ експерт, любител-астроном и астрофотограф.

„ Нощ на звездите " е отдадена на популяризирането на астрономията и е предопределена за деца и възрастни. Предвижда се събитието да се трансформира в празник на знанието за небесните светила и вселената.

Посетителите ще станат и участници. Ще бъдат осведомени с главните способи за наблюдаване и снимане на отдалечени галактически обекти като мъглявините и галактиките, на планетите от Слънчевата система и луната. В практическата част ще бъде демонстрирано устройството на типичня астрономически телескоп, с който в течение на най-тъмната част от нощта ще се проведат наблюдения и фотоси. В нощта на звездите се чака да вземат присъединяване и други любители-астрономи, които също ще донесат своите телескопи и други принадлежности за наблюдаване и астрофотография

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР