Носете винаги България в сърцето си - учете, работете и

...
Носете винаги България в сърцето си - учете, работете и
Коментари Харесай

Румен Радев към студентите от Пловдивския университет: Носете винаги България в сърцето си


" Носете постоянно България в сърцето си - учете, работете и живейте по този начин, че в никакъв случай повече да не чуваме въпроса на Хилендарския духовник „ заради що се срамиш да се наречеш българин? “.

С тези думи президентът се обърна към студентите от Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ по време на тържественото отбелязване на 60-ата годишнина от основаването на висшето учебно заведение. Събитието се организира през днешния ден в Драматичния спектакъл в Пловдив. В концерта, проведен взаимно от университета и театъра, участваха студенти от разнообразни специалности. С тържеството бяха маркирани и 300 години от раждането на Паисий Хилендарски и 260 години от написването на „ История славянобългарска “.

В приветствието си посочи, че достиженията на Пловдивския университет, утвърдил се като най-голямото извънстолично висше образователно заведение, се мерят освен с броя на специалностите, студентите и преподавателите, само че най-много с разгръщането на модерни научни и проучвателен стратегии и интернационално съдействие. Държавният глава изрече признателност на академичното управление и преподавателския състав за професионализма и всеотдайността им в съхраняването и надграждането на традициите на университета. означи и напъните в преподавателските способи да се сплотяват просвета, обучение и процедура. „ Вашият университет е храм освен на знанието, само че и на духа. Ваша отговорност е да пазите този храм чист, свят и автентичен “, означи още президентът Радев пред студентите, академичното управление и преподавателите.



На тържествената гала президентът връчи на Пловдивския университет плакет „ Св. Св. Кирил и Методий “. Отличието е във връзка 60-годишнината от основаването му, за високи достижения в образованието и подготовката на генерации експерти в разнородни научни посоки, както и за неговия принос за издигане на качеството на висшето обучение и науката в България. Плакетът бе признат от ректора на висшето учебно заведение проф. доктор Румен Младенов, оповестиха от прессекретариата на президента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР