Носенето на защитна маска става задължително от днес в Букурещ

...
Носенето на защитна маска става задължително от днес в Букурещ
Коментари Харесай

Маските на оживени обществени места в Букурещ вече са задължителни

Носенето на защитна маска става наложително от през днешния ден в Букурещ на оживени публични места. Сред тях влизат пазари, борси, спирки на градския превоз, търговски площи, както и в транспортните средства на публичния превоз и на работното място, оповестява Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

Комитетът за изключителни обстановки на град Букурещ се събра на незабавно съвещание през вчерашния ден, откакто заболеваемостта в столицата за последните 14 дни доближи 4,35 на 1000 поданици. 

Букурещ влезе публично в червен сюжет (заболеваемост над 3 на 1000 жители) от 25 септември, което докара до въвеждането на някои ограничавания. Ресторантите и кафенетата на закрито, както и игралните зали могат да работят с 50% от потенциала си, а питейните заведения, клубовете и нощните заведения - с до 30%. Кината, театрите и концертните зали също мога да запълват не повече от половината от местата си. На частни събития като сватби, кръщенета и т.н може да участват до 200 души на закрито, в конференции могат да вземат участие до 150 души, а в манифестации и демонстрации - до 100 души. 

За достъп до тези места и събития се изисква наложително показване на зелен документ, удостоверяващ имунизация против COVID-19, преболедуване или негативен тест. Сертификатът се изисква и от деца над 12 години, припомня уеб сайтът Хотнюз. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР