Носенето на защитна маска или друго средство, покриващо носа и

...
Носенето на защитна маска или друго средство, покриващо носа и
Коментари Харесай

От последните минути! Удължиха срока за задължителното носене на маски

Носенето на защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата от всички жители, които се намират в закрити или на открити публични места, се удължава и остава наложително до 13 май, в това число. Това планува нова заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, издадена през днешния ден. Предишната за наложителните маски на открито беше в действие до 26 април.
Издаването на новата заповед е обусловено от усложняващата се епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVlD-19 на територията на страната и възходящия брой на записаните случаи на коронавирусна зараза.
Поставянето на защитна маска при посещаване на публични места понижава епидемиологичния риск от заразяване с новия ковид, както за лицето, носещо маската, по този начин и за близките. Трябва да се има поради, че в редица случаи болестта протича без признаци, което значи, че един човек може да е заразоносител и да не знае.
В същото време наличните досега научни данни свидетелстват, че вирусът се задържа дълго време върху железни, пластмасови и стъклени повърхности – затова, носейки маска, жителите лимитират до най-малко опцията да се заразят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР