Носенето на предпазни маски в градския транспорт трябва да остане

...
Носенето на предпазни маски в градския транспорт трябва да остане
Коментари Харесай

Кантарджиев: Маските в градския транспорт трябва да останат и след 1 април

Носенето на защитни маски в градския превоз би трябвало да остане и след приключването на изключителната епидемиологична конюнктура. Това съобщи в ефира на съветникът по здравните въпроси на Столична община проф. Тодор Кантарджиев.

С настъпването на пролетта броят на случаите на ковид понижава, а и разновидността ВА2 на " Омикрон ", с който се заразяват към половината от заболелите, не протича толкоз тежко, колкото предходните варианти, само че заплахата към момента не е минала изцяло, предизвести той.

" Дезинфекцията би трябвало да остане. Културният човек 12 пъти приблизително си мие ръцете дневно. Отстояние, когато има заплаха от респираторни болести и маските - в градския превоз маските би трябвало да останат. И първото най-важно нещо – който е болен - смърка, киха, кашля или има температура, да си остане у дома, а не да се прави на воин и да прави величия ", каза проф. Кантарджиев. Той посочи, че доста здравни експерти не са съгласни с анулацията на изключителната конюнктура и това би трябвало да се вземе поради.

Кантарджиев прикани здравния министър да излезе пред обществото дружно с специалистите, с които работи, и да каже съответно какво следва от 1 април след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, тъй като сега се чуват разнообразни позиции.

Според него е изключително значимо неимунизираните възрастни хора да се ваксинират през лятото, с цел да не се стигне до ново натоварване на болничната ни система наесен.

" С тестванията, които останаха след края на всеобщото тестване в учебно заведение, управляващите могат да ревизират бежанците от Украйна или да ги насочат към мероприятия, свързани с доста хора ", сподели още той.

Проф. Кантарджиев прикани здравните управляващи да помислят по какъв начин да запазят спомагателното възнаграждение на медиците " на първа линия " и след края на изключителната конюнктура. Той акцентира, че оправянето с огромния дисбаланс при възнагражденията на лекарите ще докара до подсилване на здравната система, което пък ще усъвършенства изискванията за лекуване. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР