Носенето на маски във вътрешни пространства е изключително смислено и

...
Носенето на маски във вътрешни пространства е изключително смислено и
Коментари Харесай

Епидемиолог призова за правилно носене на маските

Носенето на маски във вътрешни пространства е извънредно свястно и би трябвало да се носят вярно. За това настоя в утринния блок на Нова телевизия епидемиологът доктор Савина Стоицова.

В другите области картината със инфектираните от ковид варира – на някои места седи ниска заболеваемост, а на някои е висока, регистрира доктор Стоицова. Коронавирус разпространяването не е толкоз отмерено, колкото се популяризира грипният вирус. Коронавирусът зависи от свръхразпространителите, уточни тя.

В момента Европа се пробва да живее с ковид и продължава усилието както при нас, по този начин и по света. В лечебните заведения към този момент неслучайно се поставят маски и шлемове, посочи доктор Стоицова.

Дали в края на ноември месец може инфектираните с ковид хора да се усилят на 1000 души, доктор Стоицова означи, че всичко зависи от метода, по който ще се оправим със обстановката и това до каква степен се съблюдават ограниченията. Изключително доста зависи от нас да помогнем на РЗИ и на лекарите да се държи коронавирусът под надзор, изясни доктор Стоицова.

Това, което се вижда в учебните заведения, е, че разпространяването на ковид дава отговор на равнищата на риска. Трябва да бъде непокътнат правилото на „ балоните “ – децата, да бъдат на групи и да не се смесват с останалите групи, настоя доктор Стоицова, съгласно която би трябвало да се внимава с дребните деца, които може да откажат да носят маски.

Тя настоя, преди да бъде пусната една ваксина на пазара, да бъде тествана добре.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР