Носенето на маски на закрито трябва да остане.Това каза в

...
Носенето на маски на закрито трябва да остане.Това каза в
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев: Носенето на маски на закрито трябва да остане

" Носенето на маски на закрито би трябвало да остане ".

Това сподели в изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " на БНР доктор Александър Симидчиев:
" Носенето на маски не е тежка мярка. Тя не поврежда стопанската система, не поврежда персоналното здраве. Това е един механизъм, с който можем съответно да направляваме пандемичния развой, без да засягаме стопанската система, т.е. като мярка носенето на маска е с доста изгоди и на практика без никакви вреди, тъй че считам, че те би трябвало да останат ".

" Извънредната епидемиологична конюнктура е по-скоро организационно-юридическа мярка в сравнение с здравна ", изясни доктор Симиджиев, зам.-председател на комисията по опазване на здравето:

" В рамките на тази изключителна епидемиологична конюнктура има и медицински ограничения. Това, което се случи, е, че ние прекратяваме изключителната епидемиологична конюнктура поради ниското равнище на разпространяване на инфекцията на дневна база, само че медицинските ограничения остават под надзор на Министерство на здравеопазването и държавния хигиеничен контрольор, като те могат да бъдат регионализирани, т.е. там, където имаме висока периодичност на заболеваемост, да вземем за пример в Добрич, тези ограничения могат да останат в по-голяма степен, а там, където имаме ниско равнище, да вземем за пример в Гоце Делчев, могат да бъдат прекъснати в забележителна част от случаите. Това може да се случи със напълно леки, козметични корекции на Закона за здравето ".

" Трябва да има промени в закона, с цел да може оптимално стабилно да се получи това, защото другояче то ще би трябвало да бъде правено с избран тип заповеди на министъра на опазването на здравето, които могат да бъдат оспорвани, с цел да се случи оптимално устойчиво и стабилно, защото контролът на пандемията е значимо да бъде резистентен, да не бъде през днешния ден има, на следващия ден няма ", добави още доктор Симиджиев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР