Носенето на маска намалява риска от тежка форма на COVID-19,

...
Носенето на маска намалява риска от тежка форма на COVID-19,
Коментари Харесай

Влагата в маските предпазва от по-тежка форма на коронавирус твърдят експерти

 Носенето на маска понижава риска от тежка форма на COVID-19, тъй като образувалата се влага лимитира навлизането на вируса в белите дробове, настояват американски специалисти, представени от в. " Дейли мейл ".

Кондензът при носене на маска овлажнява дихателните пътища и улеснява прочистването на инфектирания мукус. Това предотвратява навлизането на вируса в белите дробове, където може да провокира огромни затруднения и тежка форма на COVID-19, предава Българска телеграфна агенция.

Специалистите от американските Национални здравни институти са тествали четири типа маски, с цел да ревизират какъв брой влага задържат при друга температура. Всички образували конденз, само че в друга степен.

На стайна температура хирургическите маски усилват влажността на вдишвания въздух с 38 %, до момента в който при N 95 и изделията от полиестер и памук водното наличие се усилва с до 60 %.

Изследването удостоверява, че носенето на маски е доста налично дейно средство за предотвратяване на хората към нас, а и на нас самите от болест.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР