Норвежкото правителство предложи национална забрана за носене на покривала, закриващи

...
Норвежкото правителство предложи национална забрана за носене на покривала, закриващи
Коментари Харесай

Норвегия планира да забрани пълното покриване на лицето в учебните заведения

Норвежкото държавно управление предложи национална възбрана за носене на покривала, закриващи напълно лицето, като бурка и никаб, в университети, учебни заведения и детски градини, съобщи " Ройтерс ".

Франция, Холандия, Белгия, България и немската провинция Бавария вкараха ограничавания за цялостното покриване на лицето на публични места. Дания възнамерява да глобява хора, които покриват лицата си на обществени места.

Финансовият министър Сив Йенсен, която е водач на антиимигрантската дясна Прогресивна партия, сподели, че възбраната ще изпрати мощно обръщение, че Норвегия е отворено общество, в което всеки би трябвало да може да вижда лицето на другия.

Забраната ще включва покривала, скриващи напълно лицето, като никабите, скиорските и други маски, само че не и вълнените шапки, защитните маски или хиджабите. Правителството сподели, че рестриктивните мерки ще важат и за работещите в детски градини, само че не и за децата, защото дребните деца рядко носят никаб или бурка. В учебните заведения и просветителните институции за възрастни, университетите и колежите възбрана ще важи единствено по време на образователния развой или свързани с него събития. Преподавателите и учещите ще могат да носят закриващи лицето облекла по време на почивките, показва ДПА,.

" Забраната за облекло, покриващо лицето, ще обезпечи открита връзка с децата, студентите и новопристигналите имигранти в просветителни обстановки ", сподели министърът на образованието и интеграцията Ян Туре Санер, който е член на дясноцентристката Консервативна партия.

Според предлагането чиновниците, които неколкократно са нарушили възбраната, може да бъдат уволнени, а учещите – да бъдат изключени от образователното заведение.

Норвежкото държавно управление на малцинството, коалиция сред консерваторите, Прогресивната партия и центристките либерали, изрази убеденост през юни, че ще получи задоволително поддръжка за предлагането в Народното събрание. Ако това се случи, възбраната ще влезе в действие през август.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР