Норвежкото правителство днес се намеси, за да спре стачка в

...
Норвежкото правителство днес се намеси, за да спре стачка в
Коментари Харесай

Правителството на Норвегия прекратява стачката в сектора на нефта и газа

Норвежкото държавно управление през днешния ден се намеси, с цел да спре стачка в енергийния бранш на страната, която докара до понижаване на добива на петрол и газ, заяви пред Ройтерс водач на синдикат.

„ Работниците ще се върнат на работа допустимо най-скоро ", сподели в Аудун Лингвартен, водачът на профсъюза „ Ледерне “.

Опасенията бяха, че почналата през днешния ден стачка на норвежките служащи на платформи за офшорен рандеман на нефт и газ може да редуцира износа на газ от скандинавската страна с 56 на 100. Това заяви през днешния ден работодателската асоциация " Норвежки нефт и газ ", представена от Българска телеграфна агенция. Според Франс прес експортът ще се свие с 60 на 100.

Норвегия, която е вторият максимален снабдител в Европейски Съюз на нефт и газ след Русия, е доста значима, защото страната е приближен и предвидим снабдител, изключително откакто съветският газопровод " Северен поток-1 " ще бъде затворен за поддръжка от 11 юли за 10 дни.

Беше пресметнато, че съкращаването на производството на нефт и газ ще докара до загуба на доходи на стойност 1,8 милиарда норвежки крони (100 милиона долара) на ден, предвидиха от " Норвежки нефт и газ ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР