Норвежкото дете-чудо във футбола Ерлинг Холанд беше избран за футболист

...
Норвежкото дете-чудо във футбола Ерлинг Холанд беше избран за футболист
Коментари Харесай

Ерлинг Холанд беше избран за футболист номер 1 на Норвегия

Норвежкото дете-чудо във футбола Ерлинг Холанд беше определен за футболист номер 1 на родината си. Това е първа Норвежка Златна топка за 20-годишният нападател.

Футболистът дойде в Борусия (Дортмунд) през 2020-а година и съумя да изиграе 23 мача в Бундеслигата, в които е вкарал 23 попадения. По-рано през този месец Ерлинг Холанд беше почетен и с наградата на вестник Тутоспорт за най-хубав млад футболист в Европа (до 21 години), наименуван Golden Boy.

Не по-малко интерес провокира и връчването на премията за номер 1 в женския футбол, където Златната топка беше връчена на Каролине Греъм Хансен. 25-годишното дясно крило е същинска звезда в родината си, откакто игра до 2019-а година в немския Волфсбург и след това мина в Барселона. За момента е записала 20 мача и 9 гола за женската групировка на каталунците.

" Добре е да получите самопризнание, че сте създали нещо положително с тези голове. Радвам се, че норвежците ме наблюдават и се радват на достиженията ми. Да, не съм ски-бегач или играч на ски-скок, тъй че вниманието ме ласкае, сподели 20-годишният нападател на Борусия (Дортмунд).

На въпроса какъв беше акцентът на 2020 година за Холанд, младото момче дава отговор:

" Това е добър въпрос.Изминаха няколко хубави момента, от дебюта в Бундеслигата с Дортмунд до дебюта в Шампионската лига с този тим и хеттрика с националния тим на Норвегия. Трудно е да отделя миг, тъй че съм малко нерешителен, когато би трябвало да преценям ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР