Норвежкият ски скачач Мариус Линдвик спечели състезанието от 68-ото издание

...
Норвежкият ски скачач Мариус Линдвик спечели състезанието от 68-ото издание
Коментари Харесай

Мариус Линдвик с втора победа за Четирите шанци

Норвежкият ски скачач Мариус Линдвик завоюва надпреварата от 68-ото издание на " Четирите шанци " в Инсбрук (Австрия). 21-годишният викинг записа втори следващ триумф, откакто събра 253.3 точки в предпоследния трети старт от тазгодишното издание на влиятелната верига.
 21-годишен норвежец изравни връх на Симон Аман от преди 10 години
21-годишен норвежец изравни връх на Симон Аман от преди 10 години

Руою Кобаяши бе едвам четвърти

Той беше водач след първите опити със 133.0 метра и резервира първото си място след 120.5 метра във втория. Това е едвам втората победа за Линдвик за Световната купа. Втори на 1.3 точка приключи Давид Кубацки (Полша) също със опити от 133.0 и 120.5 метра. Шанцата в Инсбрук е най-малката от четирите в влиятелната конкуренция.

Даниел Андре Танде от Норвегия добави почетната стълбичка на 4.0 точки зад Линдвик. Той беше 12-и след първите скокове със 126.0 метра, само че с отличен втори опит от 131.0 метра се придвижи напред.

Българинът Владимир Зографски не взе участие през днешния ден, откакто през вчерашния ден беше дисквалифициран по време на квалификациите през вчерашния ден поради оборудването.

Кубацки води в генералното класиране за " Четирите шанци " преди последното съревнование с 830.7 точки, следван от Линдвик с 821.6 точки и от Карл Гайгер (Германия) с 817.4 точки. Миналогодишният първенец Рьою Кобаяши (Япония) е четвърти с 817.0 и към момента има шансове да отбрани купата си от предишния сезон.

В подреждането за Световната купа Кобаяши е водач с 608 точки след 11 от 31 надпревари, следван от Гайгер с 539 точки и от Щефан Крафт (Австрия) с 489 точки. Веригата по традиция приключва в Бишофсхофен (Германия) в понеделник, а на следващия ден са квалификациите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР