Норвежкият премиер Ерна Солберг обяви в понеделник, че правителството е

...
Норвежкият премиер Ерна Солберг обяви в понеделник, че правителството е
Коментари Харесай

Норвегия запазва коронавирус ограниченията най-рано до края на юли

Норвежкият министър председател Ерна Солберг разгласи в понеделник, че държавното управление е решило да отсрочи последния стадий на облекчение на ограниченията до края на юли или по-късно , според от развиването на епидемиологичната обстановка, оповестява " Ройтерс ".

Тя добави, че въпреки актуалният % на заразяване да е невисок, има опасения, че разновидността Delta може да аргументи четвърта вълна .

Норвежкото държавно управление ще прегледа данните още веднъж в края на юли или началото на август , сподели министър председателят.

През тази седмица ще бъдат отстранени някои ограничения , в това число разрешаване на фенове за събития навън и облекчение на общественото разграничаване за имунизирани хора .
 Швеция удължава до 31 август рестриктивните мерки за пътешестване
Швеция удължава до 31 август рестриктивните мерки за пътешестване

Няма ограничавания за влизане за идващи от Дания, Финландия, Исландия и Норвегия



Правителството също по този начин възнамерява да имунизира 16 и 17-годишните , откакто всички на възраст над 18 години са ваксинирани, в случай че формалните данни потвърждават сигурността на имунизациите за по-младото население.

Мерките, които ще останат, включват питейни заведения и заведения за хранене, ограничавания за 20 души на събирания в частни домове и ограничавания за развлекателни спортове за възрастни.

" Съществува риск разновидността Delta да аргументи четвърта вълна от зараза в неимунизираната част от популацията , измежду тези, които са получили единствено една доза или са в уязвими групи ", разяснява Солберг.

СЗО съобщи, че Delta се трансформира в преобладаващ в международен мащаб вид на COVID-19, пораждайки опасения дали съществуващите ваксини ще работят против него.

Този месец Delta може да се трансформира в преобладаващ вид в Норвегия , съобщи здравният министър.

Почти две трети от пълнолетните в Норвегия са получили първата доза ваксина против COVID-19 и 37% от пълнолетните са изцяло имунизирани , съгласно Норвежкия институт за публично здраве.

По мярка, която към този момент бе оповестена, пътешестване без карантина е позволено от понеделник от редица европейски страни, в това число известните туристически дестинации на Франция, Хърватия и Италия.
 Франция чака 4-та Covid вълна през юли
Франция чака 4-та Covid вълна през юли

Поради мощно заразният вид Delta
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР