Норвежкият финансов министър Сив Йенсен и нейната дясна партия Прогрес“

...
Норвежкият финансов министър Сив Йенсен и нейната дясна партия Прогрес“
Коментари Харесай

Правителството в Норвегия е застрашено след оттегляне на десните

Норвежкият финансов министър Сив Йенсен и нейната дясна партия „ Прогрес “ се отдръпват от държавното управление поради решение да бъде призната завръщаща се от Сирия жена, обвинена в принадлежност към „ Ислямска страна “, оповестява РИА Новости.
Оставката оставя премиера на консерваторите Ерна Солберг без парламентарно болшинство и би могла да затрудни ръководството на страната, само че въпреки всичко се чака Солберг да остане на поста си като началник на съдружно малцинство.
" Вкарах партията си в държавното управление и в този момент я отвеждам ", съобщи Йенсен на конференция.
Оттеглянето й беше провокирано от решение на кабинета, оповестено предходната седмица, че жена и двете й деца ще получат помощ, с цел да се върнат в Норвегия, тъй че едно от децата да може да получи здравно лекуване.
Жената, напуснала Норвегия през 2013 година, беше задържана при завръщането си по съмнение, че е член на ислямистката формация, която за малко управлява територия с размера на Англия в Ирак и Сирия, съобщи БГНЕС.
Въпреки че „ Прогрес “ оказва помощ на децата на джихадисти, популистката партия отхвърля каквато и да било държавна помощ за възрастни, които желаят да се върнат вкъщи, откакто са били част от ислямистки групировки в чужбина или са се омъжили за непознати бойци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР