Норвежката звезда в ски-бягането Йоханес Хосфлот Клаебо пропусна шанса да

...
Норвежката звезда в ски-бягането Йоханес Хосфлот Клаебо пропусна шанса да
Коментари Харесай

Йоханес Клаебо спечели за трети път Тур дьо Ски

Норвежката звезда в ски-бягането Йоханес Хосфлот Клаебо пропусна шанса да реализира невероятна серия от седем следващи извоювани стадия във веригата Тур дьо Ски. Но това не му попречи да победи с третата купа в влиятелното съревнование.

Клаебо приключи на 6-о място в последния стадий, който беше в дисциплината 10 километра всеобщ старт в свободния жанр с финално нанагорнище на височината Алпе Чермис във Вал Ди Фиеме.

Победата през днешния ден беше за различен норвежец – Симен Хегстад Крюгер, който финищира първи с време 31:20.4 минути. Той изпревари с 4.8 секунди пред сънародника си Ханс Кристер Холунд и с 25 секунди заелия 3-ото място през днешния ден Жюл Лапиер (Франция). А Клаебо, който сподели същинска доминация в първите шест старта, през днешния ден беше надалеч от най-хубавото си положение и в нито един миг не съумя да се приближи до челото. Той изостана на 45.5 секунди от Хегстад Крюгер.

Резултатът му обаче беше изцяло задоволителен, с цел да победи на върха в общото класиране в Тура с 59.5 секунди пред днешния победител и с 1:31.3 минути пред Ханс Кристер Холунд. Общото време на Клаебо на върха във веригата е 2:44:28.9 часа. Предишните му две трофеи бяха през 2019-а и през предходната 2022-а година.

Най-близкият му преследвач преди днешния старт – Кале Халфварсон от Швеция, също имаше доста слаб ден през днешния ден и се смъкна от 2-о до 6-ото място във финалното нареждане, откакто завърши 22-и на 10-те километра свободен жанр. Паал Голберг (Норвегия) – през вчерашния ден 3-и, остана на 18-о място през днешния ден и на 5-а позиция в крайното класиране.

В класирането за Световната купа Клаебо води с 1282 точки, пред Паал Голберг с 1228 и Федерико Пелегрино (Италия) с 982.

Автор: Атанас Василев/ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР